Aktuális

Ebben a tanévben is lezajlottak a középiskolások 11. és 12. évfolyamát érintő legmagasabb szintű tantárgyi versenyek. Az OKTV 3 fordulóból áll, mindenki jelentkezhet, de a legfelkészültebb diákoknak van esélye. Így az első fordulóra is viszonylag kevesen jelentkeznek országos szinten.

A Bocskai István Katolikus Gimnáziumból is indulnak diákjaink több tantárgyból. Ezúttal egy tanítványunk: Kecskés Vanda a 12. A osztályból kimagasló eredményt ért el - Vizuális kultúra tantárgyból. 301 diák indult országos szinten az első fordulón, melynek témája: PRIZMA – a tudomány élménye. A feladat összetett: képalkotás és alkotói napló készítése.

Vanda maximális pontszámmal (80 pont) jutott a második fordulóba, ami Budapesten került megrendezésre, ahol portrérajzolás volt a feladat. Innen is sikeresen jutott tovább, jelentős pontszámmal (97 p.) a 3. döntő fordulóba, ahová már csak a 31 legszínvonalasabb versenyző juthatott be az országból, szintén Budapestre. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy tanítványunk bármely tantárgyból eljuthasson erre a szintre, különösen művészetekből, mivel gimnáziumunk nem művészeti jellegű.

Kecskés Vanda - Fotó: magánarchívum

Büszkék vagyunk Kecskés Vanda teljesítményére, iskolánknak sok szép díjat, versenyeredményt hozott az utóbbi 4 évben!

Rolek Ildikó Ágnes - vizuális kultúra szaktanár

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.