Aktuális

A december beköszöntével egyre közelebb kerülünk az ünnepekhez. Ebben az időszakban kevesebbet számoljuk a kalóriákat és nagy szerephez jutnak az édességek is. 

A nagy múltra visszatekintő szerencsi csokoládégyártás hagyományait fenntartani igyekvő Szerencsi Bonbon Kft, mint minden évben ezúttal is már ősszel megkezdte az előkészületeket annak érdekében, hogy minél több és változatosabb ízzel járuljon hozzá az ünnep hangulatához.

Szaloncukrok gyártás közben © Fotó: Szerencsi Hírek

A Szerencsi Bonbon Kft. megalakulásakor azt a célt tűzte ki, hogy az egykor Szerencsen gyártott különleges édességek receptúrái fennmaradjanak. A hagyományos, klasszikus termékpaletta azonban a kor követelményeihez igazodva évről évre bővül. Idén sincs ez másképp.

Jelenleg 13 féle szaloncukrunk van. Idén két új ízzel jelentkeztünk: az egyik a túrós krémmel töltött étcsokoládés szaloncukor, ami csak a szerencsi mintaboltban kapható, illetve egy nagy áruházlánc polcain található meg. A másik újdonságunk a hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukor, ami eritrittel készült. Az eritrit segítségévek könnyebben kontrol alatt tartható a vércukorszint, így a cukorbetegeknek ajánlott édesítőszer

mondta el lapunk érdeklődésére Kratochvíla Valéria marketing asszisztens. – A figurák palettáját is bővítettük egy tejcsokoládés angyalkával, ami 40% kakaótartalommal bír – tette hozzá. A szaloncukor jellemzően magyar édesség, selyem éssztaniol papírba csomagoltcukorka, ami a 19. századtól vált a magyar családok karácsonyfájának csillogó díszévé. Napjainkban is igen népszerű, ugyanis közel 4 ezer tonna fogy belőle évente. Annak érdekében, hogy a szerencsi cég ki tudja szolgálni a kereskedelmi igényeket, kiváló szakemberekkel dolgozik.

A cégnél nagy hangsúlyt fektetnek a kézimunkának a gyártás és csomagolás folyamatánál © Fotó: Szerencsi Hírek

A cég egyik jellemzője a nagyarányú kézimunka felhasználása, ezzel is megőrizve a csokoládégyártás hagyományait. A figurák szinte teljes egészében kézzel készülnek, a csomagolás is így történik. A szaloncukrok előállítása a hagyományos kialakítású, emberi közreműködést igénylő gépek segítségével történik. A most készülő karácsonyi termékek gyártása december közepére fejeződik be így mindenki időben beszerezheti az ízlésének megfelelő édességet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.