Aktuális

A Szerencs VSE tavaly kilenc szakosztállyal képviseltette magát a különböző bajnokságokon és versenyeken. Beszámolónk első részében a labdarúgás, a kosárlabda és a kézilabda szakosztályok tavalyi eredményeiről kérdeztük Nyiri Tibort, a Szerencs VSE elnökét.

A Szerencs VSE felnőtt férfi labdarúgói számára a tavalyi év nem volt egyszerű, hiszen a megyei I. osztályban jelenleg sok erős csapat küzd egymással. A 16. forduló után a szerencsiek 19 ponttal jelenleg a tabella 11. helyén állnak. Első helyen 44 ponttal Sajóbábony, míg utolsó 16. helyen 5 ponttal Varbó csapata áll.

A góllövők listáját a szerencsi játékosok közül Gombos Ádám vezeti 9 találattal. Nyiri Tibor szerint a Tóth István vezette felnőtt focisták nincsenek könnyű helyzetben, hiszen olyan csapatok ellen is ki kell állniuk, akik mögött sokkal nagyobb anyagi támogatás áll.

Évről évre, ugyanazokat az eredményeket elérjük, mint az előző esztendőben. Egy kicsivel talán most többet kellett tenni ezért 2017-ben. A labdarúgásban azt tapasztaltuk az elmúlt években, hogy erősebb és jobb csapatok jönnek a kieső együttesek helyére, akik jóval nagyobb anyagi büdzséből gazdálkodnak, mint mi

mondta Nyiri Tibor. Az U19-es utánpótlásnak jól alakult a tavalyi év. A kemény edzéseknek, a megfelelő felkészülésnek és a szezon előtti háromnapos edzőtábornak köszönhetően Nagy László edző csapata a ranglista harmadik helyén is állhatna most, azonban önhibájukon kívül két játékos engedélye rosszul lett kiváltva, így a csapattól levontak 4 pontot, de még így is 32 ponttal a tabella előkelő 5. helyéről várják a folytatást. A hazai góllövők listáját Diószegi Kristóf vezeti 11 találattal.

Labdarúgó mérkőzés a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen, Szerencs VSE - Mád © Fotó: Szerencsi Hírek

Kétségkívül a tavalyi év legnagyobb meglepetése az U16-os csapat volt. Jelenleg 27 ponttal vezetik a tabellát, méghozzá veretlenül. A pár éve még sokat szenvedő gárdából Ternyik Máté edzőnek sikerült egy jól összeszokott, ütőképes csapatatot faragni. Itt a góllövők listáját Jäger Máté vezeti 19 találattal. Az U14-es csapat a hetedik forduló után a 3. dobogós helyen áll 9 ponttal. A góllövők listáját Horváth Brendon vezeti 12 lövéssel.

Nyiri Tibor szerint a Szerencs VSE elsődleges célja az, hogy a sportolókat helyben tartsa, a feltételeket ehhez megteremtse, az utánpótlást pedig biztosítsa. Ez a törekvés példaértékűnek tekinthető, hiszen már az óvodások és kisiskolások is lehetőséget kapnak a versenyzésre. A Bozsik program a legjobb példa erre, amiből tavaly hat fordulót Szerencsen rendeztek meg. A színfalak mögött azonban kemény csata zajlik azért, hogy melyik környező településen tartsák meg a versenyeket.

Bozsik program a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen © Fotó: Szerencsi Hírek

Nyiri Tibor szerint alaposan meg kellett küzdeni azért, hogy tavaly tavasszal és ősszel, hat alkalommal Szerencsen rendezték meg a tornát. Az utánpótlás nagyon fontos és Szerencsen jelenleg már óvodás kortól van labdarúgó foglalkozás. Ahogy a gyerekek nőnek fel, úgy léphetnek az egyre magasabb és magasabb korosztályú csapatba, egészen a felnőtt labdarúgásig.

Én úgy gondolom, hogyha ezt sikerül ebben a formában tovább vinni, akkor néhány év múlva nem lesz olyan problémánk, hogy honnan igazoljunk fiatal játékosokat. Megjegyzem, hogy a környező településeknél jelenleg ez igen komoly problémát jelent. Nagy könnyebbség, hogy az idén közel 10 millió forintot nyertünk TAO-s pályázaton keresztül. Ezt az összeget csak utánpótlás nevelésre lehet fordítani, a felnőtt csapatra sajnos nem. Azonban valamilyen szinten a felnőtt csapat is profitál ebből, hiszen ha megújul a gyepszőnyeg, vagy új hálót veszünk, azt a felnőtt játékosok is ugyanúgy használni tudják majd

mondta Nyiri Tibor. Fejlesztések terén a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen közel kétszáz új ülőhelyet alakítottak ki a lelátón. Idén tavasszal a tervek szerint további betonelemek és székek kerülnek majd kialakításra. Az őszitéli edzések során komoly gondot okoz az, hogy hamar besötétedik, így a csapatok nem tudnak a szabadban edzeni, hiszen a sportpályán jelenleg nincs világítás.

Meg fogjuk vizsgálni, hogy a kispálya kivilágítását hogyan tudjuk megoldani. Amint a technikai feltételek adottak lesznek, akkor megvalósítjuk

hangsúlyozta ki Nyiri Tibor. A női labdarúgók is folyamatosan mérkőztek a tavalyi évben. A csapatnak sokat kell még fejlődnie, lelkesedésben és elhivatottságban azonban nincs hiány. Jelenleg 8 ponttal a megyei bajnokság 7. helyén állnak. A hálóba a legtöbbször Ács Tünde talált be, összesen hatszor.

A felnőtt kosárlabdacsapat szinte a hamvaiból támadt fel. A csapat magját a korábbi NBII-es játékosok alkotják, akikhez néhány gimnazista is csatlakozott. Az Endrész Tamás által vezetett gárda jelenleg vezeti a megyei bajnokságot. A Nagy Lajos szakosztályvezető és Jakab László által irányított fiatalabb kosarasok számára a tavalyi év remekül alakult. A csapatok, mint például a Szerencsi Darazsak, számos éremmel tértek haza a bajnokságokról. A TAO-s pályázaton közel 15 millió forintot nyert az egyesület.

Kosárlabda mérkőzés a Hunyadi Sportcsarnokban, Szerencs VSE - Nyíregyháza © Fotó: Szerencsi Hírek

A kosárlabdában több mint 50 éve rendkívül erős az utánpótlás nevelés. Az iskolákban: a Bocskaiban és a Rákócziban kiváló nevelés folyik. A legkisebbektől egészen a felnőtt korosztályig ott vagyunk az országos bajnokságokon és versenyeken, jó látni azt, hogy ezeken a versenyeken is ott szerepel az a csapatnév, hogy Szerencs VSE

tette hozzá Nyiri Tibor. Jelenleg a női kézilabda játékosok a megyei ifjúsági bajnokságban versenyeznek, ők a tabella 4. helyén állnak. A TAO-s pályázati forrás itt megközelíti a 4 millió forintot. A férfi kézilabda csapat továbbra is szünetel.

Az összefoglaló folytatása a február 2-ai lapszámban olvasható! 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.