Aktuális

Július 1-je a magyar egészségügy napja, ugyanis 1818-ban ezen a napon született a magyar egészségügy egyik legkiemelkedőbb alakja Semmelweis Ignác, orvos az anyák megmentője.

Szerencsen július 3-án köszöntötték a város egészségügyi dolgozóit a Rákóczi-várban. Az eseményt megelőzően koszorút helyeztek el Szántó J Endre és Gőri Lajos emléktáblájánál az ESZEI udvarán. Az ünnepséget Dr. Sütő Szilveszter városi főorvos nyitotta meg a színházteremben, aki Semmelweis Ignác munkásságát méltatta.

Nyiri Tibor polgármester megköszönte azt a gyógyításban végzett áldozatos munkát, amit egész évben tanúsítanak a dolgozók. Hozzátette, komolyan kell venni az egészséget, aminek megőrzéséért tennünk kell- Fontos a korai felismerés, diagnosztizálás, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a kezelés.

Szerencsen akár 40-60 ezer beteg is megfordul a rendelőintézetben, ahol korszerű ellátásban részesül- mondta a városvezető. A beszédet követően elismerések átadására került sor. Szerencs város egészségügyi alapellátásában több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes gyógyító munkájának elismeréseként főorvosi címet adományoztak Dr. Gál Tamás háziorvosnak.

A több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes és magas szintű szakmai munkájáért, s a betegellátásban tanúsított humánus hozzáállásáért kitüntetésben részesült Dr. Tarr Tünde főorvos, Vajdáné Gyurkovics Katalin kardiológiai szakasszisztens, Gábor Zsuzsanna körzeti ápolónő valamint Rábainé Végh Anett szakasszisztens.

Dr. Bobkó Géza igazgató főorvos dicséretben részesítette Kosaras Ferenc valamint Forrai Lászlóné munkatársakat. Profáncsik Sándornétól, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi szervezetének elnökétől Vígh Eleonóra és Benedekné Téglási Mária vehetett át oklevelet. A Semmelweis-nap alkalmából tartott rendezvényen felléptek Kovács Annamária Cini növendékei és Molnár Evelin énekesnő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.