Aktuális

A Szerencsi Idősek Otthona a tavalyi év folyamán kezdte kialakítani azt a pihenőkertet, aminek anyagi hátterét – mint kezdő lökés – a Tesco Global Zrt. egy akkor meghirdetett programja biztosította.

Az áruházlánc által kiírt versenyre nevezett a „Szerencsi Idősek Otthona Ellátottaiért Alapítvány” és ott első helyezést ért el, négyszázezer forintos értékben. A terv az volt, hogy az intézmény területén szalonnasütők, kerti bútorok, egyéb olyan eszközök kerülnek elhelyezésre, amelyek hangulatosabbá teszik a hétköznapokat.

Az álom megvalósult, a kertet egy hagyományteremtő, „Nyárköszöntő főzőcske” elnevezésű program keretén belül, július 2-án kedden vehették át az ellátottak. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester és Egeli Zsolt alpolgármester köszöntötték az intézmény dolgozóit és lakóit – megjegyezve, az önkormányzat nem bánta meg, hogy néhány évvel ezelőtt átvette a fenntartói jogokat az otthon fölött, ma már kézzelfogható bizonyítékok jelzik az intézmény fejlődését, amelyek egyben a bentlakók kényelmét szolgálják. – Aki nem támogatja az időseket, hálátlan – hangsúlyozta Egeli Zsolt utalva arra egyebek mellett, hogy a pihenőkert kialakításában, a kerti bútorok beszerzésében is igyekeztek segíteni - képviselői felajánlások révén.

Kondásné Gaál Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki az eseményen megjelent Tesco Global Zrt. munkatársainak és mindazoknak, akik bármely formában segítették a kert megvalósulását, Kontra László az intézmény igazgatója Koncz Ferenc országgyűlési képviselő felé fejezte ki háláját, aki az otthon minden felújításához maximális segítséget nyújtott. Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat a szerencsi görög katolikus egyház biztosította, így el lehet mondani, a keddi program széleskörű összefogás eredményeként valósult meg.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.