Aktuális

A Szerencsen működő Diagnosticum Zrt. 2018. márciusában fogott bele abba a projektbe, aminek során vállalták, hogy elkészítik Magyarország eredetmintázati bortérképét.

A pályázat megvalósult, a projektzáró rendezvényre szeptember 27-én került sor. Az eseményen Péterfy Ferenc a Diagnosticum Zrt. elnöke szólt a beruházásról. Elhangzott, hogy hatalmas feladat volt ezt a térképet létrehozni, hiszen 30 ezer mintát gyűjtöttek össze az ország valamennyi borvidékéről melyeket rendkívül fejlett és nagy matematikai apparátust igénylő elemzésnek kellett alávetni, aminek alapján megállapítható, hogy a bor melyik helyről milyen fajtából és milyen évjáratból származik.

Ezt követően Koncz Ferenc országgyűlési képviselő fejezte ki örömét és mondott köszönetet az elvégzett munkáért. Hozzátette, Tokaj Hegyaljának ez egy kiemelt, ügy hiszen a bor nagy jelentőséggel bír ebben a térségben.

Nyiri Tibor polgármester arról, szólt, hogy kiváló kivitelezéssel készült el a projekt, aminek segítségével biztosítható a minőség a kereskedők számára, ami a magyar bor megérdemelt elismerésének a megteremtésében fontos szerepet játszik.

A projekt uniós támogatással, a Széchenyi 2020 gazdaságfejlesztési és innovációs programjának keretében valósult meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.