Aktuális

Szerencs Város Önkormányzata 1998 óta minden évben megünnepli Szerencs Város Napját április 20-án, visszaemlékezve arra, hogy 1605. április 17-20 közötti itt tartották meg azt az országgyűlést, amin Bocskai Istvánt Magyarország fejedelmévé választották.

Idén a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzet miatt az ilyenkor szokásos nagyszabású ünnepség sorozat elmaradt ugyan, de szűk körben fejet hajtott a fejedelem emléke előtt a városvezetés. Nyiri Tibor polgármester, Gál András alpolgármester és Szabó István képviselő koszorúzással ünnepelte meg Szerencs Város Napját Bocskai István bronz szobránál április 20-án.

Az eseményen a polgármester rövid múltidézést tartott, aminek során kihangsúlyozta, hogy ezekben a vészterhes időken is kötelességünk visszaemlékezni nagyjainkra, akik formálták történelmünket. Hozzátette Bocskai István nemzet egyesítési törekvései példaként állnak előttünk, hiszen ma is össze kell fognunk, hogy boldogulni tudjunk.

Nyiri Tibor ezúton fejezte ki köszönetét azoknak a személyeknek, akik Szerencs Város Napja alkalmából kitüntetésben részesülnek idén, a közösségért tett munkájuk elismeréseként.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.