Aktuális

0%-os kamattal igényelhetnek hitelt a hazai kisvállalkozások a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB). A június 12-től igényelhető hitelprogram összesen 137 milliárd forinttal támogatja a kiscégeket.

Ez a jelenlegi legkedvezőbb és legolcsóbb finanszírozási lehetőség a válság alatti működéshez és a gazdaság újraindítását követő versenyre való felkészüléshez is – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter. A kormány májusban döntött arról, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves keretének módosításával összesen 420 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a gazdaságvédelmi intézkedésekhez.

A most induló Mikro- és Kisvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram is ebből a keretből indul, összesen 137 milliárd forinttal. A program keretösszegének 50 százaléka beruházási célra, 50 százaléka pedig a likviditás és működés finanszírozására fordítható. A felvehető legmagasabb hitelösszeg beruházási hitelcél esetén 150 millió forint, forgóeszköz és likviditás finanszírozás esetén pedig 300 millió forint lehet.

A nulla százalékos hitel június 12-től igényelhető országszerte, az MFB Pontok hálózatában.

(Borítókép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.