Aktuális

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-tól kezdődően a Komplex útfelújítási Program keretében országosan több mint 680 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a program keretében hazai forrásból megújult a 3611-es jelű Köröm-Tiszalúc-Szerencs összekötő út csaknem 2 kilométeres szakasza Szerencs belterületén. A projektet bemutató eseményt június 25-én tartották meg Szerencs és Bekecs határán.

A rendezvényen Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója ismertette a beruházás részleteit. Elhangzott, hogy a Szerencs-Bekecs táblától egészen a körforgóig sikerült felújítani az utat. A beruházás a Komplex Útfelújítási program keretében, hazai forrásból, bruttó 245 millió forint értékben valósult meg.

A szakember hozzátette, nem csupán az útburkolat újult meg, hanem a mellette lévő parkoló sávok és szegélyek is, valamint 300 darab csatornafedelet is szintre kellett emelni. A tájékoztatást követően Koncz Ferenc országgyűlési képviselő szólt a megjelentekhez, aki elmondta, hogy az útrekonstrukciók sora ezzel nem ér véget ebben a régióban, különösen a taktaköz szakaszait érintik majd ezek a fejlesztések, valamint a 37. számú főút négysávosítása is hamarosan megkezdődhet ennek előkészületi munkák már zajlanak.

Az esemény zárásaként Nyiri Tibor Szerencs, Lengyelné Bús Zita Legyesbénye és Bodnár László Bekecs polgármestere köszönte meg a kivitelező munkáját, végül a résztvevők átvágták a fejlesztés tényleges átadását szimbolizáló nemzeti színű szalagot.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.