Időjárás

Október első napjaiban is sok lesz a napsütés, helyenként lehet csak zápor. Lehűlésre sem kell készülni, reggelenként hűvös lehet, de többfelé továbbra is 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttatott el az MTI-nek.

Hétfő: Az északi és keleti vidékeken lesz vastagabb a felhőzet, ott kevesebb, a változóan felhős Dunántúlon több napsütésre számíthatunk. Késő délutántól lehet jelentéktelen eső északkeleten, estétől már a nyugati határszélen is számíthatunk némi csapadékra. Hétfőn délkeleten megélénkül a délkeleti szél, majd estétől a Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, és szintén megerősödik. A hőmérséklet délután 16 és 22 fok között alakul. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Eleinte felhősebb lesz az ég, majd délutántól már jelentősen csökken a felhőzet, és napos idő várható. A nap első felében helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - futó zápor, gyenge eső esetleg lehet. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúl egyes részein meg is erősödik, majd délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.

Szerda: Változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem lesz, de az északi megyékben néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Csütörtök: Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem lesz. Az északias szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Péntek: Jobbára derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombat: Változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre és helyenként záporokra lehet készülni. A délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Vasárnap: Változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre és helyenként záporokra lehet készülni. A déli szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, Borítókép: illusztráció

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.