Kultúra - Hagyomány

Ugyan a kedd éjszakai esőzés és a másnapi szél nem igazán kedvezett a települési majálisoknak, azért mindenütt igyekeztek megtartani az előre beharangozott programokat.

Megyaszón pl. a 100 éves fúvószenekar tartott zenés ébresztőt traktor vontatta pótkocsikról, Aszalón sportprogramok, kézműves termékek, koncertek várták a helyieket. Itt ötszáz fő számára, hatalmas kondérban főzték a gulyáshoz szükséges pörköltet, arra pedig, hogy ne égjen le a hús, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Mészáros István polgármester is ügyelt.

Szerencsen – mások mellett - helyi óvodások, iskolások, a Szikra Táncstúdió és a Mérföldkő Együttes szórakoztatta a nagyérdeműt, a Rákóczi-vár falain belül háromszáz vendég számára főztek virslit, készítettek kürtös kalácsot a Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai, míg az intézmény klubjai főtt ételekkel várták a kóstolókat.

Bekecs település a szórakoztató programok mellett palacsintasütő- és evő versenynek adott otthont, a benevezett csapatoknak minimum harminc édességet kellett elkészíteniük. A nap alkalom volt veterán autók, motorok bemutatójára.

A felvételek Aszalón, Bekecsen, Megyaszón és Szerencsen készültek.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.