Megye

Hat évvel ezelőtt rendezte meg először a Disznókő Futókör azt a terepfutóversenyt, amely a Mezőzombor közigazgatási területéhez tartozó Disznókő Szőlőbirtok területén kerül lebonyolításra évről-évre.

Az idei, október 13-án megtartott megmérettetés előtt Szűcs István, a program főszervezője mondta el, hogy Nagy András, jól ismert miskolci futó és Mészáros László a szőlőbirtok igazgatója a sportprogram létrehozója, amihez már a második éven csatlakozott a Miskolci Marathon Klub, egyben átvette a szervezési és lebonyolítási feladatokat.

– Az idén háromszáztól több futó adta le nevezését az 5.200 méteres minimaratonra, a tíz kilométeres kismaratonra és a húsz kilométeres félmaratonra, de kiírtak egy új kategóriát is félmaratoni váltó elnevezéssel. Ez utóbbi négyszer 5.200 méteres távot jelentett és külön nevezhettek borászatok futói.

A versenyen – amelyet Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, mint védnök indított el – részt vettek professzionális futók is, mint például Bogár János, illetve Németh Csaba a világ terepfutó sportjának kiválósága – közölte Szűcs István.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.