Oktatás - Nevelés

Október a rózsafüzér hónapja, ebből az alkalomból minden évben október 18-án rendezik meg az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű programot világszerte.

A kezdeményezés Venezuelából, keresztény közösségektől indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés.

Az ötlet Szent Pio atyától származik, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni. Ezen a napon gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Szerencsen a Bocskai István Katolikus Gimnázium és a Bolyai János Katolikus Általános Iskola is csatlakozott a közös imához.

A gimnazisták fél órán át imádkozták közösen a rózsafüzért Kocsis Sándor római katolikus plébános vezetésével. A Bolyai iskolában a diákok és tanáraik élő rózsafüzért alkotva mondták a fohászokat bekapcsolódva a Szent István Rádió élő közvetítéséhez. Az Egri Bazilikában közel 500 fiatal imádkozott, akik közülük többen bolyais diákok voltak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.