Szabadidő - Életmód

A rovatunkban ezúttal Beregi Zsuzsanna olvasónk osztja meg velünk kedvenc almás pite receptjét

Almás pite:

Hozzávalók a tésztához:

1/2 kg liszt, 10dkg cukor, csipet só, 1 db kicsi tejföl, 1 margarin, 1 egész tojás +1 sárgája, 1 csomag sütőpor, kevés zsemlemorzsa

(kb. 2,5 evőkanál)

Töltelékhez:

Kb 10 db alma, 3 teáskanál cukor(ha savanykás az alma akkor 2 evőkanál), 1 evőkanál zsír a dinszteléshez.

Elkészítés:

Én előbb a töltelékkel kezdtem: almák megpucolva reszelve (én aprítva zúztam apróra) belekerülnek az enyhén hevült kanálnyi zsírba. Rá kerül a cukor és a fahéj. Mindent összekavarjuk és amikor már picit kezd levet ereszteni akkor elzárjuk a gázt.

Tészta:

Közepes tálba tesszük lisztet, sütőport,egész tojást és sárgáját, a folyékonyra olvasztott margarint, cukrot, tejfölt, sót. Ezt egy kis labdára kell formálni. Felezd meg. Egyiket tedd zsírpapírra és azon nyújtsd ki kör alakúra. Utána bele a gyümölcstorta formába úgy hogy a zsírpapír van alul. Kijavítgjuk a szélét hogy ne lógjon le a tészta. Megszórjuk zsemlemorzsával. Ha sok megy bele, az alma levét felszívja, azért hogy a tészta ne nedvesedjen át. Tedd bele a megpárolt almát, majd a másik tésztalapot kinyújtva az alma tetejére tesszük. Jó étvágyat!

Különleges karácsonyi receptje van? Ne habozzon. Küldje el nekünk a receptet fotóval csatolva, amit szívesen megosztana velünk és olvasóinkkal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre és megjelenítjük." 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.