Sziréna

A Miskolci Törvényszék jogerős döntést hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki tavaly augusztusban ittasan randalírozott a Szerencsi Csokoládéfesztiválon. 

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott a késő éjszakai órákban ittas állapotban kiabált, kötekedett a fesztiválon, ez a viselkedése pedig zavarta az ott tartózkodó vendégeket, ezért a biztonsági őrök annak területéről kivezették. Ekkor a vádlott elrántott egy kordont, és visszafutott a rendezvényre. A terheltet ismét próbálták kivezetni, azonban az intézkedésnek ellenállt: miközben a kezével hadonászott, az egyik biztonsági őr nyakából kitépte a beléptető kártyát.

A Szerencsi Járásbíróság 2017. augusztus 25-én első fokon 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a vádlottat, mely döntéssel szemben a vádlott és védője fellebbezett.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette: a járásbíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, valamennyi rendelkezése helyes, azonban a törvényszék a kiszabott büntetést eltúlzottnak találta, ezért azt enyhítette, annak tartamát 90 napban határozta meg.

A döntés jogerős, további fellebbezésre nincs lehetőség.

forrás: miskolcitorvenyszek.birosag.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.