Tech

2022 ősze helyett talán már a nyár folyamán elérhetővé válhat az új nagy frissítés. A fejlesztés javítani fog az operációs rendszer tálcáján és lehetővé teheti a harmadik féltől származó widgetek alkalmazását.

A Windows Central értesülései alapján a Windows 11 22H2 nevű frissítőcsomagja – amelyet Sun Valley 2-nek is neveznek – várhatóan a nyáron megérkezik. Ez a csomag lesz az idén az első nagyobb tartalomfrissítés az operációs rendszerhez. A 22H2 elsősorban a Windows 11 tálcáján fog javítani és lehetővé teheti a külső fejlesztők által készített widgetek használatát az operációs rendszerben. A csomag emellett számos még hiányos funkciót is kiegészíthet.

A felhasználók jelenleg nem igazán módosíthatják a tálcát, nem mozgathatják el például valamelyik oldalra vagy az Asztal felső részére. Ráadásul a tálcán elhelyezett elemeket is csak több kattintással lehet a tálcán elhelyezni vagy onnan eltávolítani. Sokan ezértazon a véleményen vannak, hogy az új operációs rendszer egyértelműen visszalépés ezen a területen.

A Sun Valley 2 egy jobb widgetkezelő panelt is tartalmazni fog. A Windows 11 jelenleg nem támogatja a külső fejlesztők által elérhetővé tett widgetek az alkalmazását. Az androidos programok támogatásának végső integrálása is a 22H2 keretében valósul majd meg.

Fotó: Microsoft

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.