Majka és Curtis legutóbb 2016-ban adott koncertet a Csokoládé Fesztiválon. Idén ismét láthatja őket a közönség Szerencsen, az augusztus 24-ei, pénteki koncertnapon lépnek majd fel. Villáminterjú Majkával és Curtis-el.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is szolgálatba állt a kormányablak busz. A mobilizált iroda augusztus 16-án az ondi óvoda előtt, valamint a Gyárkerti óvoda parkolójában állt az ügyfelek rendelkezésére.

Kormányablak busz várja az érdeklődőket Szerencsen és Ondon augusztus 16-án csütörtökön.

Ivóvíz-takarékosságra kéri az ellátási területén élő fogyasztókat a kazincbarcikai székhelyű Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szerencsi Járási Hivatala értesíti a Tisztelt Ügyfeleket, hogy 2018. augusztus 6. napjától a Szerencsi Kormányablak (3900 Szerencs, Rákóczi út 89.) ügyfélfogadása az alábbiak szerint módosul:

A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Szerencsi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán nyilvántartott állásajánlatok és induló képzések.

Az Ondon élő Dudás Erika „Rajna menti várak anno” című festménykiállítása nyílt meg szerdán Szerencsen, a Rákóczi-vár Galéria Kávézója felújításának, illetve átadásának alkalmából.

Az év leglátványosabb hullócsillag zápora idén augusztus 12-éről 13-ára virradó éjszaka várható. Sötétedéstől pirkadatig óránként akár 50 hullócsillagot is megfigyelhetünk. Mivel a meteorraj csúcspontja újholdas időszakra esik, ezért a hold fénye sem fogja elhalványítani a hullócsillagok fényét, így még szebb látvány tárulhat majd a szemünk elé.

Hatodik alkalommal rendezték meg július 13. és 14. között a Monoki Babfesztivált.

Az elmúlt héten tartott európai szintű fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés mérlege, több mint 2.000 autóst büntettek meg.

Hétfőtől vasárnapig országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére - mondta Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. 

A rendőrök azonosították, majd elfogták azt a férfit, aki Mezőzomboron megszúrta vitapartnerét.

Az első és második évfolyamos tanulókat követően a 3- 4. osztályos diákok napközis tábora kezdődött június 25-én a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában.

Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a nyáriszünet alatt többféle táborozási lehetőséget biztosít a diákoknak a szabadidő hasznos eltöltése érdekében.

Tanévzárót tartottak a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában június 26-án, kedden.

Dr. Korondi Klára főorvos a mai napig gyógyítja a betegeket a Szerencsi Rendelőintézet szemészetén. Hivatása mellett széleskörű közéleti, karitatív és egyházi tevékenységéről is ismert: az önkormányzat képviselő-testületének tagja, a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány, valamint a Szerencsi Református Nőszövetség elnöke. Kötelességének érzi, hogy segítsen az elesetteken, a rászorulókon. Azt vallja: „…aki mást felüdít, abban ő maga is felüdül”. Korondi Klárával beszélgettem.

Angyal Györgyné már 42 éve dolgozik óvodapedagógusként városunkban. 2005-től az intézményvezetői tisztséget is ellátja a Szerencsi Óvoda és Bölcsődében, emellett a Gyermekkert Alapítvány kuratóriumi elnöke. Gyermekszeretete és a pedagógusi pályához való elhivatottsága példaértékű.

Dr. Brugoviczky Zsolt fogorvosként dolgozik a városban. Tagja a Beteg Gyermekekért Alapítványnak, emellett a Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezetének elnökeként is tevékenykedik, valamint Szerencs Város Önkormányzatának Pénzügyi Bizottsági tagja. Vele beszélgettünk.

Továbbra is kitart a meleg idő. A héten a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között valószínű.

A tartós hőség miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

A hidegfront ellenére is marad a meleg és fülledt idő. Pénteken megindul a gomolyfelhő-képződés. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 36 fokot is.

Szerencs Város Önkormányzata és a történelmi egyházak tisztelettel hívják és várják az érdeklődőket Szent István király és az új kenyér ünnepének 2018. évi szerencsi programjaira.

Idén 27. alkalommal szervezik meg a Zempléni Fesztivált régiónkban, amelynek keretében több programnak is helyet ad Szerencs.

Újra gazdag és színes programokkal várja látogatóit augusztus 10-e 19-e között Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye a Zempléni Fesztivál.

Kovács Bertalan festőművész kiállítása nyílt meg augusztus 12-én a Zempléni Múzeumban a Zempléni Fesztivál részeként.

Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Szerencs Német Nemzetiségi Közösségéért Alapítvány idén nyolcadik alkalommal tartott családi napot augusztus 4-én az Árpád-hegyi horgásztónál.

Történelmi zarándokút indult június 9-én a Vereckei-hágótól a Dévényi-kapuig, mellyel a pozsonyi csata 1111. évfordulójára emlékeznek.

A spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza.

A Balkán-félszigeten és Ázsiában őshonos diófát mára a világ számos területén meghonosították.

Az édesgyökeret az egyiptomi fáraósírokban is megtalálták, és már az ókorban is ismerték, fogyasztották, majd a krumpli megjelenésével és elterjedésével a felhasználása visszaszorult.

Az Ózdi FC gárdáját fogadták hazai pályán a Szerencs VSE felnőtt labdarúgói augusztus 12-én.

Szerencs Város Sportegyesületének u16-os labdarúgócsapata a 2017/2018-as bajnokságban veretlenül szerepelt. Az Encs VSC gárdájával a játszotta a szezon utolsó mérkőzését május 17-én a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen.

Onga csapatát fogadták május 12-én a szerencsi focisták a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletek Ok