Nem csak a településen, de a környéken, sőt megyehatáron túl is népszerű a Megyaszói Fúvószenekar. A zenészek szombaton, a község hagyományos falunapján ünnepelték megalakulásuk századik évfordulóját, az eseményen – mások mellett – Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester is gratulált az együttesnek.

Szombaton vadonatúj épületet, orvosi rendelőt avattak Nagykinizsen.

A Bűdi Károly vezette önkormányzat számos beruházás végére tett pontot az elmúlt időszakban.

Magyarországon tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatot, amihez Szerencs is csatlakozott június 22-én.

Dr. Petrikovits Lászlóról a Zempléni Múzeum alapítójáról emlékeztek meg Szerencsen június 18-án a műgyűjtő domborműve előtt.

Június 16-a az 1956-os mártírok emléknapja, hiszen 1989-ben ezen a napon került sor Nagy Imre egykori miniszterelnök és mártírtársainak újratemetésére, akiket az 1956-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlás mélypontjaként ítéltek halálra.

A Szerencsi Horgász Egyesület vezetősége 2019. június 23-án vasárnap reggel 8 órától társadalmi munkát szervez a Homokos-tavon.

Rengeteg embernek nincs lehetősége vagy csupán nem képesek, vagy talán nem is akarnak tartalékot képezni. Pedig nagy valószínűséggel mindenki képes lenne megtakarítani legalább egy minimális összeget a havi fizetéséből. (x)

Az Európai Unió polgárai 2019-ben kilencedik, Magyarországon negyedik alkalommal dönthetett arról, ki képviselje őket Strasbourgban.

Új kerti bútorok díszítik a Szerencsi Idősek Otthona pihenő területét.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár márciusban, „Készítsd el a Szerencsi Csokoládé Fesztivál óriásplakátját!” címmel hirdette meg azt a rajzpályázatot, amire általános iskolások nevezhettek.

A hőség sem szegte kedvét az ondi falunapra kilátogatóknak, ugyanis június 16-án tartották meg az idei szomszédünnepet az ondi településrészen a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

Továbbra is gyakori, hogy visszaélnek a Magyar Posta nevével: értékes nyereményt ígérve személyes adatokat kérnek ismeretlenek. Az állami cég szerint új csalási módszerrel próbálkoznak.

A TISPOL által szervezett nemzetközi akcióban Európa több mint 25 országában egy hétig tartó fokozott alkoholszondás ellenőrzésekre számíthatnak a közúti járművek vezetői - írja a baleset-megelőzés.eu.

Tűz keletkezett egy családi ház konyhájában Taktaharkányban, az Arany János utcában május 29-én.

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola június 20-án tartotta tanévzáró ünnepségét a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

Június 15-én tartották meg a ballagási ünnepséget a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában.

Ballagási ünnepséget tartottak június 15-én délelőtt a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskolában.

Noszek Péter 2018 januárjától tölti be az ügyvezetői pozíciót a Nestlé Hungária Kft. élén. A cég alkalmazásában korábban Svájcban, Angliában, Új-Zélandon, Ausztráliában és a Fülöp-szigeteken dolgozott, de a kilencvenes évek elején Szerencsen is tevékenykedett. Vele beszélgettem.

Dr. Spak László hosszú évek óta dolgozik városunkban háziorvosként. A július 3-án megtartott Semmelweis napon Szerencs város egészségügyi alapellátásában több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes gyógyító munkájának elismeréseként címzetes főorvosi címet adományoztak dr. Spak László háziorvosnak is. Vele beszélgettünk.

Csider Andorné a Bolyai János Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese. A város napján vehette át a Szerencs város közszolgálatáért kitüntetést a közéletben, az oktató-nevelőmunka területén elért kimagasló szakmai tevékenységéért. Vele beszélgettünk.

A hét első felében még várható zápor, zivatar, de szerdától csökken a csapadék menyisége és erőteljes felmelegedés várható, akár 35 fok is lehet.

A szakadó eső szinte az egész országot elérte tegnap, Hajdú-Bihar megyében is tombolt a vihar. Olyannyira, hogy Debrecenben még egy tornádó is kialakult.

Az utóbbi években kissé megváltozott a nagy légtömegek vándorlási iránya: míg korábban általában nyugatról keletre jöttek a nagy légtömegek, most a hosszúsági körök mentén történnek a hatalmas nagy légáramlások, ezt a jelenséget a globális felmelegedés okozhatja és ez lehet a magyarázata az elmúlt hetekben tapasztalt szélsőséges időjárásnak.

Szerencs Város Önkormányzata minden érdeklődőt szeretettel vár az 1605-ben Szerencsen megtartott fejedelemválasztó országgyűlés emlékére szervezett Szerencs Város Napja ünnepi programjaira és kísérőrendezvényeire.

Időtlenség címmel nyílt meg Kiss Hajnalka Art-díjas festőművész kiállítása november 8-án a Rákóczi-vár Árkád termében.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya október 18-án a polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési programot szervez Taktaharkány községben.

Ezen az éven is megtartották az Országos Tárogatós Találkozót Szerencsen, immáron 22. alkalommal.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében majálisra várták az érdeklődőket május 1-jén a Rákóczi-vár belső udvarára.

Ugyan a kedd éjszakai esőzés és a másnapi szél nem igazán kedvezett a települési majálisoknak, azért mindenütt igyekeztek megtartani az előre beharangozott programokat.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember tartott előadást június 14-én délután Szerencsen.

A máriatövist már az ókori botanikusok és orvosok említik. Nevét alighanem a levél tejfehér mintázata miatt kaphatta, amely a legenda szerint Szűz Mária tejétől származik.

Köröm településen úgy tartják, hogy azt az országgyűlést, amelyet II. Rákóczi Ferenc fejedelem Ónodra hívott össze 1707-ben, végül a sajókörömi fennsíkon tartották meg, ugyanis a Sajó áradása miatt a küldöttek nem tudtak eljutni Ónod várába.

Magyar idő szerint körülbelül délután 5 óra körül több ország felhasználói is jelezték, hogy a facebook nem működik megfelelően.

Egyes területeken egyáltalán nem működik, máshol csak lassan töltődik és egyes funkciói elérhetetlenek. Az Instagramot is magával rántotta a hiba - írja a pcworld.hu

Aki a webes levelezőt használja, az e-mailekben lévő fontos információkat kizárólag a Google szerverein tárolja, ezért a biztonság kedvéért érdemes lehet a levelezést a számítógépére menteni - írja a computerworld.hu

Szerencs Város Sportegyesületének u 16-os és u 14-es labdarúgócsapatai a tabella harmadik helyén végeztek a 2018/2019-es szezonban.

B.A.Z. megyei I. felnőtt labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában Encs csapatát fogadták a szerencsiek június 1-jén a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen.

A B.A.Z. megyei I. felnőtt labdarúgóbajnokság 28. fordulójában Gesztely csapatát fogadták a szerencsi focisták május 18-án.

hirdetes szerencsi hirek

hirdetes bacs zoldert low

hirdetes rejtvenyfejo tabor

szh hirdetes belovecz husbolt

20161116 Stevlik Fekvo

Halbolt

szh hirdetes farkas es farkas junius

allo hirdetes tartalekos hadero

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.