Aktuális

Koszorúzással kezdődött a 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés március 15-én délelőtt a szerencsi Kossuth téren.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Nyiri Tibor polgármester, aki szólt a hazaszeretetről, az igazságtudatról és a megemlékezés jelentőségéről, majd a Hegyalja Pedagógus Kórus műsorát tekinthették meg a résztvevők. Az rendezvény zárásaként a város önkormányzata, intézmények, politikai pártok és civil szervezetek képviselői koszorút helyeztek el a ’48-as obeliszknél.

A városi ünnepség a Rákóczi-vár színháztermében folytatódott, ahol Koncz Ferenc országgyűlési képviselő rendhagyó történelemóra keretében beszélt a magyarság küzdelmeiről, harcairól. A képviselő úgy fogalmazott, hogy bár sokszor el akarták tiporni a magyarságot, de ez a számosságában kicsiny nemzet mindig felállt, kiállt és harcolt a szabadságáért.

Ezt követően ünnepi műsort adtak a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola színjátszó körének diákjai, valamint az intézmény énekkara a Zeneiskola pedagógusaival kiegészülve, melyet a közönség felállva és vastapssal jutalmazott.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.