Aktuális

Az emberi élet és egészség védelmét tudatos településvezetőként és felelős családapaként is elsődleges feladatomnak tekintem. Az esti híradások hetek óta vezető hírként számolnak be az új járványról, a Koronavírusról. 

Kínában a Koronavírus járvány lecsengőben van, Európában azonban megnövekedett a fertőzöttek száma, a megbetegedés Magyarországon is megjelent. Pánikra semmi okunk, azonban a megelőző óvintézkedések bevezetése és betartása mindannyiunk közös felelőssége.

A szakorvosok véleménye alapján a vírus a párás, nyálkás, hűvös időt kedveli, ezért vélhetően a nyári meleg beköszöntével „ki fog kopni”. Ezért kérem, hogy addig fordítsunk fokozott figyelmet a következőkre:

  • Mossunk rendszeresen és alaposan kezet, használjunk kézfertőtlenítőt!
  • Köhögéskor, tüsszentéskor takarjuk el orrunkat, szánkat a behajlított könyökünkkel vagy zsebkendővel! A zsebkendőt azonnal dobjuk ki zárt hulladéktárolóba!
  • Szemünkhöz, szánkhoz, arcunkhoz csak alapos kézmosás után nyúljunk!
  • Kerüljük a kézfogásokat, puszikat!
  • A zárt helyiségeket gyakran szellőztessük!
  • Kerüljük a nagy tömeget vonzó rendezvényeket, ahol magunk is vírushordozókká válhatunk!

Ezeket az előírásokat családapaként magam is betartom, illetve környezetemben betartatom. Arra kérem, hogy tegye ezt Ön is családja egészségének biztonsága érdekében!

Felelős településvezetőként pedig csatlakozom Magyarország Kormánya által életre hívott Operatív Törzs ajánlásához és úgy döntöttem, hogy városunkban 2020. március 11-től valamennyi önkormányzati vagy önkormányzati intézmény szervezésében vagy közreműködésével megvalósuló rendezvény közösségünk egészségének védelme érdekében elmarad. A „rendezvénystop” feloldásáról természetesen haladéktalanul tájékoztatni fogom a szerencsieket, ondiakat.

Ennek megfelelően sajnálatos módon elmarad az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezendő, március 15-ei ünnepi megemlékezés is.

Azonban arra kérek mindenkit, hogy otthon, méltó módon emlékezzünk meg nemzetünk hőseiről! Akinek módjában áll, kérem, hogy egyedileg helyezzen el egy-egy mécsest a történelmi emlékhelyeinknél.

Ne foglalkozzunk a hisztéria- és rémhírkeltőkkel, tájékozódjunk hiteles forrásokból! A város honlapján, a www.szerencs.hu oldalon olvashatják a Nemzeti Népegészségügyi Központ Új Koronavírussal kapcsolatban kiadott eljárásrendjét, illetve a vírusról részletesen tájékozódhatnak a koronavirus.gov.hu internetes portálon.

Legdrágább kincsünk, az egészség! Védjük, óvjuk gyermekeink, családtagjaink, barátaink és a városunkban élők egészségét! 

(Forrás: Nyiri Tibor, polgármester)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.