Aktuális

A rendőrség segítő, empatikus intézkedésekkel ösztönzi a lakosságot a szombattól életbe lépő kijárást korlátozó rendelkezés betartására - hangzott el az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján. Nem a büntetés a cél, hanem a koronavírus-járvány megállítása.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta: a Magyar Közlönyben megjelent az a kormányrendelet, amely a közterületeknek és a nyilvános helyeknek a korlátozásával összefüggésben a magyar lakosságnak a különböző szabályait mutatja be. Ez az úgynevezett kijárási korlátozás, amely a magyar közlöny kormányrendeletében megfogalmazásra került. Ennek a hatályát március 28. és április 11. között jeleníti meg a kormányrendelet.

A rendeletben megfogalmazott rendészeti feladatokra a magyar rendőrség állománya felkészült, és segítő, empatikus intézkedésekkel ösztönzik a lakosságot a szombattól életbe lépő kijárást korlátozó rendelkezés betartására.

A rendkívüli jogrend ideiglenes megszűnése idején is végrehajtják a hatósági karantén ellenőrzését, ha kell, szankcionálják - mondta Kiss Róbert. Eddig 39 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karantén betartását, a legtöbben betartják a szabályokat, köszönet nekik – mondta az alezredes.

(A kijárási korlátozás lényege, hogy senki se csoportosuljon - Fotó: Csudai Sándor / Origo)

Müller Cecília elmondta: a laboratóriumi vizsgálattal igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 300-ra nőtt, ugyanakkor örömteli hír, hogy emelkedett a gyógyultak száma is, 28-ról 34-re, újabb haláleset pedig nem történt. Az elmúlt napon határozatot hozott az országos tisztifőorvos, hogy fenntartsák azokat az intézkedéséket, amelyeket a járvány lassítása érdekében hoztak.

Megtiltottam a külföldiek Magyarországra való beutazását az áruszállítás kivételével, a külföldről hazatérő magyarok pedig kötelezettek arra, hogy egészségügyi vizsgálatnak vessék alá magukat, és 14 napos házi karanténba vonuljanak

- sorolta.

Az intézkedések betartatásához továbbra is a rendőrség segítségére számítanak.

(Forrás: Origo / MTI)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.