Aktuális

Az otthon maradásra buzdít a közkedvelt magyar kirándulóhelyek vezetése.

Az elmúlt napokban felhívást tett közzé Tósoki Imre, a Balaton-parti Tihany polgármestere, mert a jó idő beköszöntével sok kiránduló érkezik a településre. Mint írta, a falu közkedvelt helyszíneit csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár, ezért úgy döntöttek, hogy a település központjában lévő parkolókat ideiglenesen lezárják.

- Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat!

- olvasható a felhívásban.

Szentendre és Hollókő is zárva tart

Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések - köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas - vezetői kérik, hogy az emberek a járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részleges lezárását.

Tokaj és Velence a parkolást szabályozza

Tokaj összes parkolóját lezárják a járványveszély miatt a húsvéti és az azt követő hétvégékre

- tájékoztatta a Tisza-parti város önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a szigorításra azért volt szükség, mert a kijárási korlátozás ellenére az elmúlt hétvégén is sok turista töltötte a napsütéses délutánt Tokajban.

Az intézkedés minden önkormányzati parkolót érint, így a Bodrog partjánál, a Fesztiválkatlannál és a Paulay Ede Színháznál sem lehet majd megállni. Több fizetőparkoló sem nyit ki, erről a terület tulajdonosaival egyeztetve döntöttek. A járványhelyzetben arra kérnek mindenkit, hogy ne látogassák Tokajt.

(Borítókép fotó: Tokaj.hu)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.