Főoldali hírek

A IX. Országos Csokoládé Fesztivál sajtótájékoztatóját tartották meg június 28-án a Turisztikai Központban. Az augusztus 26-28. között Szerencsen megrendezendő fesztiválon változatos, kulturális programok, sportversenyek, édesség bemutatók, vásári forgatag, csokoládé kalandpark és soha nem látott programsorozat várja a látogatókat.

Az eseményen Koncz Ferenc polgármester adott tájékoztatást a rendezvényről. Elhangzott, hogy idén a sportot és az egészséges életmódot népszerűsítő bemutató nyitja a fesztivált, melyen a fiatalok kedvenc sportolóikkal találkozhatnak. A szervezők megnövelték a csokoládéfesztivál területét, mert nagyszabású koncertek és rengeteg program várja majd a Szerencsre látogatókat. Első alkalommal rendezik meg a Sweet Dance Champion táncversenyt és a hagyományoknak megfelelően a Miss Alpok Adria szépségverseny megyei fordulóját is itt tartják majd. Zenei stílusok tekintetében a legváltozatosabb paletta várható: rock, pop, nemzeti rock és az alternatív irányzatok képviselői is helyet kapnak a színpadokon. Természetesen idén sem maradhat el a fesztivál zárásaként a különleges elemeket tartalmazó tűzijáték.
A városvezető bejelentette, hogy a fesztivált megelőzően a városi önkormányzatok legnagyobb hagyománnyal bíró szakmai rendezvényének, a XXII. Polgármesterek Randevújának is Szerencs ad otthont. Dr. Oltványi Tamás, a Szféra Európa Kulturális Kft. ügyvezetője, a Polgármesterek Randevújának ötletgazdája elmondta, hogy az évente megrendezésre kerülő találkozót 1995 óta szervezik meg. Augusztus 25-én a Turisztikai Központban Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára tart majd előadást és kiosztják az „Év polgármestere”, az „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.