Közérdekű

Július 15-től már igényelhető lesz a 2019/2020-es tanévkezdési támogatás.

Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének többször módosított a pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 3/2015.(II.26.) rendeletének 9.§-ban meghatározott feltételek alapján tanévkezdési támogatás állapítható meg az általános iskolai, valamint középfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek/ek jogán annak a szülőnek vagy más törvényes képviselőnek, aki a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik.

Tanévkezdési támogatásra jogosult továbbá saját jogán az a nagykorú, aki első felsőfokú végzettsége megszerzése érdekében nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat és a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik.

A támogatás összege 10.000 Ft/tanuló, melyet Erzsébet-utalvány formájában kapnak a jogosultak.

A támogatás kérelemre állapítható meg, melyet 2019. július 15. és 2019. október 15. napja között lehet előterjeszteni a Szerencsi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Hatósági Osztályán.

A kérelem beszerezhető a Szerencsi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál. A kérelemhez csatolni kell a szülő (kérelmező) és a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány másolatát, valamint közép-, ill. felsőoktatásban résztvevők esetében az oktatási intézmény által kiadott tanulói/hallgatói jogviszony fennállásának igazolását.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.