Oktatás - Nevelés

A tavalyi esztendő áprilisában új, ifjúsági rádiós program indult útjára a Szent István Rádió gondozásában, Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat elnevezéssel.

A dr. Ternyák Csaba egri érsek által támogatott és Linczenbold Levente atya közreműködése mellett működő média az egyházmegyéhez tartozó iskolák közötti kapcsolatot erősíti mindamellett, hogy – egyebek mellett - helyes médiahasználatra neveli a diákokat.

A szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola stábja második tanéve csatlakozott az egri rádiós központhoz Szabóné Drozda Orsolya magyar szakos – szociálpedagógus vezetésével. A csapatvezető hölgy arról adott tájékoztatást, hogy örömmel tettek eleget a Szent István Rádió felkérésének, egyrészt kíváncsivá tették a fiatalokat, másrészt minden szakmai és tárgyi feltételt biztosítottak.

– Szakmai képzéseken vehettünk részt, profi szintű stúdióban tanulhattuk az alapokat. Iskolán belül maximálisan támogatták a rádiózás ötletét és érdeklődésből sem volt hiány a fiatalok részéről. A stáb törzsgárdáját végzős nyolcadikosok – Ficsor Debóra, Zahuczki Zsuzsanna, Jaczkó Benedek, Krisztián Milán, Lénárt Balázs, Lengyel Botond – adják. Bátrak, szép a kiejtésük, határozottak -, vállalták, hogy feldolgozzák az iskolai eseményeket – sorolja a tanárnő.

– Dankó Zsuzsanna a hálózat vezetője Egerben, a „Hangoló” című iskolai műsor főszerkesztőjeként rendezi adásba az aktualitásokat, amelyek vasárnap délutánonként hallhatók.

A programban – rajtunk kívül – még hét iskola vesz részt az egyházmegyéből. Úgy vélem, a munkánk elismerése az, hogy rendszeresen adásba kerülünk, hiszen a diákok hiteles és pontos riportokkal tájékoztatják a hallgatókat – közölte Szabóné Drozda Orsolya.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.