Aktuális

Újabb három koronavírusos beteget diagnosztizáltak az országban, amivel 19-re nőtt a betegek száma - erősítette meg Lakatos Tibor ezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője.A három új beteg a Szent László Kórházban van már. Az Operatív Törzs határozottan cáfolta, hogy akár Budapestet, akár más várost le akarnának zárni.

Több iskolából hazaküldték a gyerekeket, annak ellenére, hogy a veszélyhelyzetről szóló rendelet alapján szünetet csak a kormány rendelhet el. Lakatos Tibor erről azt mondta,

a gyerekek hazaküldése nem számít szünetnek, ez nem jogsértés.

Az iskolák bezárásának kérdését az Operatív Törzs folyamatosan vizsgálja, ma is tárgyaltak róla. Egyelőre azonban nincs rá szükség, mert csak egyedi esetek vannak. Az Operatív Törzs határozottan cáfolta, hogy akár Budapestet, akár más várost le akarnának zárni.

(Fotó: Csudai Sándor)

Sem Budapestet, sem más várost nem zár le a kormány

- mondta Lakatos Tibor a sajtótájékoztatón. Ennek oka, hogy egyedi esetek vannak, gócpontok nem alakultak ki sehol az országban. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy az álhírek terjesztése közveszéllyel fenyegetésnek minősül. Jelenleg négy büntetőeljárás zajlik ilyen ügyekben.

Az új fertőzöttek mind férfiak: egy 67 éves magyar férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik, egy 41 éves magyar férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, és egy 27 éves magyar férfi, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

(Borítókép: illusztráció)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.