Szerencs város életében hagyomány, hogy az önkormányzat felköszönti szépkorú lakóit. Csuhaj István Jánosné kilencvenötödik születésnapja alkalmából dr. Bobkó Géza, Szerencs alpolgármestere köszöntötte január 19-én a Tiszáninneni Református Egyházkerület (TIREK) Szerencsi Idősek Otthonában.

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27. a véradók napja hazánkban, mivel 1954-ben ezen a napon adományoztak először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak. Tavaly az év végéhez közeledve ezért országszerte ünnepségeken adták át a kitüntetéseket a Vöröskereszt területi szervezetei.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) évek óta futó portrésorozatában a nézők hetente olyan akadémikus és más művészek, művészetelméleti szakemberek életútjába, gondolkodásába nyerhetnek bepillantást, akik jelentősen befolyásolták, alakították a magyar művészeti életet. Az MMA megbízásából készülő kb. 52 perces portréfilmek a köztelevízió M5, valamint Duna World csatornáin rendszeresen láthatók. A 2022. november 6-ai adásban Salamin Ferenc szerencsi főépítészről készült portréfilm volt látható.

Szerencs Város Önkormányzatának jóvoltából öt család ültetett facsemetét november 18-án a városban. A helyi Babafa program célja, hogy az önkormányzat az újszülött gyermekek tiszteletére a családjaikkal közösen fát ültet.

Hagyományteremtő szándékkal második alkalommal rendezték meg október 21-én az „Ond Jó” elnevezésű karitatív eseményt. A programot a helyi Idősek Klubjában tartották, ahová egy étkezés keretén belül várták az érdeklődőket. A megjelentek az étel mellett csokoládét, és erre az alkalomra készített „Ond Jó” emblémájú kulcstartót is kaptak ajándékba.

Kondráth Jánosnét kilencvenedik születésnapja alkalmából Nyiri Tibor Szerencs polgármestere köszöntötte október 17-én a szerencsi Gyémántkapu Idősek Otthonában.

Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár október 11-én köszöntötte a város szépkorú lakóit a Rákóczi-vár Színháztermében az Idősek Világnapja alkalmából. A történelmi falak között a Körúti Színház – Zsákbamacska című darabja volt látható.

Az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztérium Katonai Emlékmegőrző Főigazgatóság magyarországi képviselete nevében Mamaszoliev Serali igazgató 2022. október 3-án levelet küldött Nyiri Tibor Szerencs polgármesterének, amelyben köszönetet mondott a város területén lévő orosz (szovjet) hadisír gondozásáért, amelyről a helyszínbejárás során is meggyőződtek.

Az Idősek Világnapja alkalmából október 5-én a Tiszáninneni Református Egyházkerület (TIREK) fenntartásában működő Szerencsi Idősek Otthona szépkorú lakóit köszöntötték. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1990. december 14-én szavazta meg, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja.

További cikkeink...

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.