Ünnepélyes keretek között július 27-én átadták Szerencsen a megújult Alba Gyógyszertárat, amely egyben az ALMA-gyógyszertár országos patika hálózat tagja is. A megjelent vendégeket dr. Harda Kristóf gyógyszertárvezető köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a felújítás fő céljai közé tartozott a modernizálás, automatizálás és a hatékonyság fokozása.

Labdapattogtatás, célba dobás és teke, többek között ezekben a versenyszámokban mérhették össze ügyességüket és kitartásukat az abylimpia résztvevői. A programot július 23-án rendezte meg a Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Egyesülete a Bekecsi Fürdőkertben.

Szerencs Város Önkormányzatának képviselő-testülete a Szeretlek Szerencs! civil mozgalom javaslatára 2021. októberében tartott munkaterv szerinti ülésen döntött a városban a Babafa program elindításáról. A megvalósítás helyszíneként az önkormányzat a Szabadság utca melletti zöldterületet jelölte ki, ahol az elmúlt napokban a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. jóvoltából már elkészült – mart aszfalt felhasználásával – a területre vezető gyalogút.

Szerencs önkormányzata még 2019 végén nyert el támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelőtől testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a felvidéki Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel. A 2020 márciusában kialakult járványhelyzet és az utazást korlátozó rendelkezések miatt két évig nem volt lehetőség megvalósítani a személyes találkozással járó programjaikat.

A pedagógusnap alkalmából négyen vehettek át elismerést június 9-én Szerencsen. A Rákóczi-vár lovagtermében a megjelenteket Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a magyar nevelés és oktatás egyik legfontosabb feladata az, hogy közvetítse a fiatalság felé a kultúrát és a nemzeti értékeket.

Jótékonysági hangversenyt tartottak június 7-én a Miskolcon élő ukrán családok megsegítésére a szerencsi Rákóczi-vár lovagtermében. Az esemény ötletgazdája Nagy Marianna művésztanár volt, aki a növendékeivel és barátaival zenélt együtt. Az előadók csellón, zongorán, tárogatón, dudán és hegedűn játszottak. A lovagteremben olyan előadóktól csendültek fel klasszikusok, mint Johann Sebastian Bach vagy Felix Mendelssohn-Bartholdy, de népzenéket és kuruc dallamokat is hallhatott a nagyérdemű.

Szerte a világon és Magyarországon is ünnepelték a kicsiket május utolsó hétvégéjén. Ebből az alkalomból Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár május 29-én gyermeknapot szervezett a Rákóczi-várban.

Gyermeknapot szervezett a Szerencsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (SZRNÖ) május 28-án a Rákóczi-vár kertjében.

Ötödik alkalommal rendezték meg május 28-án a Rákóczi fejedelem tiszteletére a Körömi Rákóczi Emlékfutást. Köröm településen úgy tartják, hogy azt az országgyűlést, amelyet II. Rákóczi Ferenc fejedelem Ónodra hívott össze 1707-ben, végül a sajókörömi (Köröm régebbi neve) fennsíkon tartották meg, ugyanis a Sajó áradása miatt a küldöttek nem tudtak eljutni Ónod várába.

Két év kihagyást követően május 20-án újra megrendezték Szerencsen immáron tizennegyedik alkalommal az Örök Mozgásban Táncestet.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.