Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy. A MÁV–Volán-csoport a borvidékre utazóknak nyújt kedvezményes lehetőséget az egy, illetve három napra megváltható, a tokaji borvidék térségének helyközi buszaira és vonataira érvényes jeggyel. Továbbá idén is összehangolt járatokkal segítik a közlekedést, és a Volánbusz Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet Tokaj térségében a nyári-őszi hétvégéken. A Tokajbusz-járatokon matricák hirdetik Tokaj városának 950 éves jubileumát.

A hivatásos katasztrófavédelem minden évben ünnepélyes állománygyűlésen emlékezik meg Szent Flórián, a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében immár 23 kormányablakban – köztük Szerencsen is – várják az ügyfeleket a Mesterséges Intelligencia Asszisztensek, az úgynevezett MIA pontok, amelyekkel könnyen, gyorsan, ügyintézői beavatkozás és sorban állás nélkül lehet ügyeket intézni, csupán néhány kattintással – olvasható a kormanyhivatal.hu bejegyzésében.

A szerencsi Sziget Alapítvány immáron 20. alkalommal szervezett május 13-án emléktúrát a Szerencsi-dombvidéken a fiatalon elhunyt Kiss Attila gimnáziumi igazgatóhelyettes emlékére, valamint a sportjellegű természetjárás népszerűsítése érdekében.

Több mint két hete adtunk hírt róla, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által elnyert pályázat eredményeként megkezdődött városunkban a Pozsonyi-Nagyvárad utcák (közismertebb nevén „ prügyi út”) felújítása.

Nem született döntés április 3-án a Szerencsi Járásbíróságon abban a büntetőügyben, amelyben önkormányzati alkalmazottak vádolt meg az ügyészség.

Szerencsen a Kandó Kálmán úti vasúti átjáró (Fecskés) építése- és vágányszabályozási munkák miatt forgalomkorlátozásra és teljes lezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A hatósággal egyeztetve az alábbi időpontokban kell korlátozásokra és lezárásokra készülni.

A Zempléni ZHK Nonprofit Kft. 1 fő munkatársat keres irodai adminisztrátor munkakörbe.

A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. tájékoztatja a szerencsi és ondi kutyatulajdonosokat, hogy 2023-ban az alábbi időpontokban és helyszíneken van lehetőség az ebek pótoltására és chipezésére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség, Szerencs Város Önkormányzata, valamint Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében Tűzoltó Szakmai és Családi Napot rendeztek május 27-én a szerencsi Rákóczi-vár teljes területén.

Szabó Józsefnét köszöntötte május 10-én Nyiri Tibor polgármester, aki ezen a napon ünnepelte kilencvenötödik születésnapját. A Gyémántkapu Idősek Otthonában a városvezető – az ajándékok mellett – átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét.

Önkormányzati dolgozók és diákok szedték a szemetet április 27-28-a között Szerencsen. A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.

Szerencsi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal kezdték meg a tűzoltást. Az egységek az egyik helyiségből öt háztartási gázpalackot hoztak ki, közülük egy már a kiérkezésük előtt felhasadt.

Két szén-monoxid-érzékelő is megszólalt április 8-án éjszaka egy mezőzombori családi házban. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. Az egység rekonstruálta a körülményeket és mérőműszerrel megvizsgálta a levegő összetételét. A tűzoltók megállapították, hogy egy gázüzemű vízmelegítő miatt nőtt meg a levegő szén-monoxid tartalma. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

A rendőrök két dílert is elfogtak egy prügyi akcióban. Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrse egy 32 éves prügyi, és egy 40 éves tiszalúci férfival szemben – írja a rendőrség a police.hu oldalon.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre került május 26-án a Szerencsi Óvoda és Bölcsődében a hagyományos gyermeknap.

A Czinagro Farm az egészséges életmód népszerűsítésére vers- és prózaíró versenyt hirdetett általános iskolás diákok részére. A legjobb alkotást beküldött osztály egy kiránduláson vehetett részt.

A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde minden évben kiállítást rendez a gyerekeknek. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására, az elmúlt években volt már húsvéti, mese és néprajzi kiállítás is.

Több mint egy évszázaddal ezelőtt, 1923. február 25-én kezdődött meg Szerencsen a csokoládégyártás, amely később Magyarországon és Európában is ismertté tette településünk nevét. A portré-interjú rovatban az idén januártól a centenárium jegyében olyan embereket ismertetünk meg az olvasóval, akik fontos szerepet töltöttek be az üzemben, és szakmai tudásuk hozzájárult ahhoz, hogy a gyártás hosszú évtizedeken keresztül fennmaradhasson településünkön. A mostani újságban Kopp Lászlónét, a gyár egykori minőségellenőr laboratórium vezetőjét kérdeztük arról, hogy milyen volt ott dolgozni, hogyan emlékszik vissza az ott töltött időszakra. Margó nénit sokan ismerhetik, hiszen köztiszteletben álló személyiség, aki meghatódottsággal és szerényen válaszolt szerkesztőségünk által feltett kérdésekre.

Egy évszázaddal ezelőtt, 1923. február 25-én kezdődött meg Szerencsen a csokoládégyártás, amely később Magyarországon és Európában is ismertté tette településünk nevét. Ilauszky Endre mindenki „Bandi bácsija” közel negyven éven át dolgozott a gyárban. Végigjárta a ranglétrát, fizikai munkásként kezdte, majd a szakma csúcsára jutott és a gyártmányfejlesztési osztály vezetője lett. Mindene volt a csokoládé.

A szerencsi csokoládé története 1923-ra nyúlik vissza. Ekkor nyitotta meg kapuit a csokoládégyár a cukorgyár szomszédságában. A korabeli beszámolók alapján meghökkentek a szerencsiek, amikor a városban két évvel korábban megtelepedett Magyar Kakaó és Csokoládégyár Rt. dolgozói egy nap kiálltak a gyárépület elé, és minden arra járót megajándékoztak egy-egy tábla csokoládéval. A gyárban a legmodernebb Németországból ideszállított gépek voltak. 1927-ben jelent meg a boltokban máig legismertebb termékük, a Boci csoki, az 1928-ban védjegyeztetett „cicás” kakaó pedig sokáig egyet jelentett a szerencsi gyárral. A céget végül 1991-ben vásárolta meg a Nestlé.

Visszaesik a hőmérséklet a hét elején: visszatérnek az éjszakai fagyok és napközben sem várható 10 Celsius-foknál magasabb csúcshőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Változékony időjárásunk lesz: a hét elején még a ködös idő lesz jellemző, majd szerdán egy komolyabb felhőzet érkezik az ország fölé, ami miatt borongóssá válik az időjárás.

Ma borult, párás idő lesz, ködre pedig szinte minden reggel számítani kell a következő napokban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Húsvéti zsongás címmel új fényinstallációk tekinthetők meg Szerencsen a Világörökségi Kapuzat mellett. A terület 16.00 és 20.30 között várja a látogatókat, a fényeket az időjárásnak megfelelően kapcsolják fel, leghamarabb 18.45 órakor.

Szerencs város képviselő testülete 2021. októberében tartott ülésen döntött hagyományteremtő szándékkal a városban ,,Babafa” program elindításáról, amivel erősíteni kívánják a családok településsel való kapcsolatát, szépíteni a városképet és segíteni a gyermekek természethez való kötödését. A felhívásra történő jelentkezését követően a családok közreműködésükkel – akiknek a gyermekük szerencsi állandó lakcímmel rendelkezik és egy éves kort még nem töltötte be – fát ültettek.

A kommunizmus áldozataira emlékeznek 2023. február 24-én, pénteken délelőtt 8.50 órától a Bocskai gimnázium aulájában, majd koszorúzásra kerül sor a Rákóczi út-Posta utca kereszteződésénél elhelyezett emléktáblánál. Minden megemlékezőt szeretettel várnak!

A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde, Gyárkerti, illetve Napsugár épületében nagy volt a sürgés forgás április 5-én. A húsvét előtti időszakot kézműves foglalkozások és játékok színesítették.

Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett.

Szerencs Város Önkormányzata, helyi intézmények, iskolák és civil szervezetek képviselői koszorúztak városszerte március 14-én az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.

A Hegyaljai Bringások és Futók SE csapata az idén is részt vett május 4-7. között az immár 17. alkalommal megtartott NN Ultrabalaton futóversenyen, amely egyben Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye.

Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, a Balatont megkerülő, egykörös verseny egyben Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva, vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.

Idén ünnepli harmincadik születésnapját Szerencs Város Sportegyesülete (SZVSE). Ebből az alkalomból visszatekintünk az egyes szakosztályok történetére. Ezúttal a 2000-ben újjá szerveződött birkózó szakosztály múltjáról, jelenéről és jövőjéről írunk. Az alábbi összeállításban Illésy László, a szakosztály jelenlegi vezetője és edzője volt a segítségünkre.

                                           hirdetés                                     

20230523 cac szerencs 1

                                           hirdetés                                     

20220207 police hirdetes

                                           hirdetés                                     

Jelentkezz gepjarmuvezetonek

                                           hirdetés                                     

20220211 konyvtarfutar 3

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.