Az SZVSE focistái az elmúlt időszakban sajnálatos módon ismét szembesültek egy olyan problémával, amelyre már többször felhívták a figyelmet, hogy a centerpálya használata csak a szakosztályi edzéseken és mérkőzéseken engedélyezett.

A Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen új műfüves focipálya építését kezdte meg Szerencs Város Önkormányzata. Nyiri Tibor polgármester, a Szerencs Város Sportegyesület elnöke arról adott tájékoztatást, hogy sikeres pályáztatnak köszönhetően műfüves futballpálya építésére nyílt lehetőség, amit már el is kezdett a kivitelező. A focipálya a szabványoknak megfelelő, a hosszúsága meghaladja a 90 métert, szélessége pedig az 50 métert.

A B.A.Z. megyei II. Kelet U-19-es labdarugó bajnokság idei győztese a Szerencs VSE U19-es csapata. A szerencsi gárda az első helyen végzett, összesen 48 ponttal. Megelőzték a Sárospataki TC-t, Abaújszántói VSE-t, Pácin SE-t, Taktaharkány SE-t, Gönc VSE-t, Mezőzombor FC-t, Karcsai LSE-t, Tiszaladány KSIE-t és a Telkibánya ASE-t. Az ifjú titánok 18 mérkőzésből 16-ot megnyertek és több mint 100 gólt lőttek. A legtöbb találatot Cziczer Máté szerezte, aki összesen 28-szor talált az ellenfél hálójába.

Hazai pályán vereséget szenvedtek március 25-én, a Szerencs VSE kézilabdázói a Gyöngyösi KK játékosaitól. A Katona Krisztina által vezetett szerencsi gárda nehéz mérkőzésre számított, hiszen ellenfelük az a bajnokesélyesnek számító csapat volt, akiket Rosta István klasszis, egykori válogatott játékos edz.

A Szerencs VSE 28-31-re kikapott a Dabas KC VSE-től a női kézilabda utánpótlás LU19 III. D-osztály 6. fordulójában. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban október 29-én megtartott mérkőzésen a szerencsi lányoknak a tabella egyik legerősebb csapatával kellett megküzdeniük.

A Szerencs VSE kézilabdázói 40-18-ra legyőzték az ózdi csapatot, Tálas Dórina nyolc gólt, Matolcsi Lili hat, Vámos Eszter, Konyári Kinga és Rózsa Boglárka öt-öt találatot szerzett!

A Szerencs VSE kadett kosárlabdacsapata a múlt hétvégi kelet-magyarországi bajnoki címe megszerzését követően, június 4-én Budapesten mérkőzött meg a nyugati-, és a közép-magyarországi regionális bajnokokkal, a Regionális Bajnokok Döntőjén. A mérkőzésekről Endrész Tamás, a csapat edzője adott tájékoztatást.

Szerencsen hosszú idő óta töretlen népszerűségnek örvend a kosárlabda. A „Szerencs Forever” barátságos kosármérkőzést már negyedik alkalommal tartották meg október 8-án a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum sportcsarnokában. Évente egyszer újra és újra összehozza a sport és a város szeretete azokat, akiknek fontos a régi barátságok ápolása, az egymás társasága és a közös emlékek.

Az SZVSE felnőtt férfi kosárlabdacsapata március 24-én a megyei bajnokság soron következő mérkőzésén az STK SE (Sátoraljaújhely) gárdáját fogadta.

Látogatást tett Szerencsen Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. A sportág hazai vezetője október 27-én megtekintette az SZVSE Asztalitenisz Szakosztály edzését. Kovacsics Imre a Hunyadi Sportcsarnokban elismerését fejezte ki Nyiri Tibor polgármesternek – aki egyben az SZVSE elnöke –, Köllő András szakosztályvezetőnek valamint a játékosoknak a sporttevékenységükért.

A Szerencs VSE asztaliteniszezői szeptember 25-én ezúttal hazai környezetben játszottak. A szurkolók nagy örömére az NB I-ben ismét bravúros győzelmet aratott az együttes.

Megkezdődött a szezon az asztaliteniszezőknél, amely mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály esetén jól indult. A Szerencs VSE NB III-as csapata szeptember 4-én Mátraszelére látogatott, ahol 11-7 arányban győzedelmeskedett.

Az országos súlyemelés junior korosztályába tartozók legjobbjai a számukra legfőbb eseményen vizsgáztak szeptember 2-án Tatabányán, ahol a bajnoki címeket lehetett megszerezni. Városunkat, sőt az egész vármegyét a Szerencs VSE színeiben Fábián Léna és Morvai Balázs Örs képviselte.

Magyarországról három erős fiú és egy leány vett részt az idei súlyemelői U15-ös és U17-es Európa-bajnokságon, amelynek Chișinău (Kisinyov) Moldova fővárosa adott otthont. A magyar csapatban ott van Szerencs büszkesége Fábián Léna is, aki a 81 kg-os súlycsoportban indult és az igen előkelő 4. helyezést érte el. A sportolók július 9-e és 10-én álltak rajthoz.

Szerencs Kupa néven területi minősítő súlyemelő versenyt rendeztek március 5-én, a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen. Az eseményre szép számmal érkeztek sportolók a környékről. A Szerencs VSE súlyemelői 10 arany és 3 ezüstéremmel gazdagodtak.

Az SZVSE elmúlt 30 évében az úszó szakosztály a legfiatalabb, amit a tanuszoda átadását követően 2006-ban alapítottak, de már a következő években szép sikereket értek el. Az alábbi összefoglalóban Kiss Attila szakosztályvezető és Rábainé Végh Anett oktató volt a segítségünkre.

A különböző távokon több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt a július 22-ről másnapra halasztott 41. Lidl Balaton-átúszáson.

Korábban már megírtuk, hogy ifjú úszóink remekül szerepeltek a megyei döntőn. A legjobbak március 20-án Debrecenben mérkőztek az Úszás Diákolimpia Országos Döntő B kategóriájában.

33. alkalommal rendezik meg városunkban augusztus 17–20. között a Zemplén Kupa Sakkversenyt. Az eseményre az ország minden részéről neveztek a sportolók. A megmérettetés első napján Nyiri Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye II. Gável László csoport 5. fordulójában a Szerencs VSE II. sakkozói hazai környezetben a Berentei SK csapatát fogadták.

Szerencsen rendezik meg a 29-dik Zempléni Kupa Sakkversenyt augusztus 17 és 20 között.

Remek eredményt ért el Tóth Alex, a Szerencs VSE Női Kézilabda Szakosztály utánpótlás edzője a „Julian Alps Trail” elnevezésű hegyi futás 60 kilométeres távján. A szeptember 9-én Szlovéniában megrendezett eseményre a világ minden tájáról érkeztek gyakorlott és kezdő sportolók. Az igazán embert próbáló megmérettetés közben Tóth Alexnek lehetősége volt gyönyörködni a lélegzetelállító tájban, hegyvonulatokban és a kristálytisztán csörgedező patakokban.

Szerencsen már kilencedik alkalommal rendezték meg szeptember 23-án az SKS Ippon Shobu Országos Felkészítő Bajnokságot. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban megtartott eseményre 20 egyesületből, közel 200 karatéka érkezett.

Második alkalommal rendezték meg február 18-án a Szerencsi Farsangi Futást. A tavalyihoz hasonlóan most is a Rákóczi-vár adott otthont a sporteseménynek. Ez nem egy klasszikus értelembe vett verseny volt, hanem sokkal inkább egy közösségi esemény, ahol találkozhattak a környék sportolni vágyói, ismerkedhettek, mindezt jó hangulatban, akár jelmezbe öltözve.

Idén ünnepli harmincadik születésnapját Szerencs Város Sportegyesülete (SZVSE). Ebből az alkalomból visszatekintünk az egyes szakosztályok történetére. Ezúttal a 2000-ben újjá szerveződött birkózó szakosztály múltjáról, jelenéről és jövőjéről írunk. Az alábbi összeállításban Illésy László, a szakosztály jelenlegi vezetője és edzője volt a segítségünkre.

Szerencs Város Sportegyesületének szervezésében március 27-én tartották a Koncz Ferenc Emlékversenyt, mely sportesemény diák I-II. szabadfogású birkózó verseny és gyermek gála is volt egyben.

Április 6-án rendezték meg az észak-kelet magyarországi területi szabadfogású diák I. és diák II. korosztályos birkózó bajnokságot, mely verseny emléket állít Görcsös József mesteredzőnek is.

                                           hirdetés                                     

20230523 cac szerencs 1

                                           hirdetés                                     

vanyai temetkezes hirdetes

                                           hirdetés                                     

vanyai temetkezes hirdetes

                                           hirdetés                                     

20220207 police hirdetes

                                           hirdetés                                     

Jelentkezz gepjarmuvezetonek

                                           hirdetés                                     

20220211 konyvtarfutar 3

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.