A szerencsi Sziget Alapítvány immáron 20. alkalommal szervezett május 13-án emléktúrát a Szerencsi-dombvidéken a fiatalon elhunyt Kiss Attila gimnáziumi igazgatóhelyettes emlékére, valamint a sportjellegű természetjárás népszerűsítése érdekében.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) március közepén levélben kereste meg Szerencs Város Önkormányzatát, amelyben azt kérte, hogy a hónap végig nyilatkozzon arról, átadnák-e a fenntartásukban lévő Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) működtetését az államnak! A szándékról Nyiri Tibor polgármester azonnal tájékoztatta a képviselőket, hogy megismerve a véleményüket, közösen döntsenek.

A felírt receptek is láthatók már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a március 29-ei sajtótájékoztatóján, Budapesten. Rétvári Bence közölte, hogy eddig 2,1 millióan töltötték le telefonjukra a koronavírus-applikációt, és kihasználva a digitális egészségügy előnyeit, egyéb funkciókkal bővítik azt.

II. Rákóczi Ferenc, erdélyi fejedelem 347 évvel ezelőtt, 1676. március 27. napján született Borsin. Neve szorosan összefügg az általa 1703-ban indított Rákóczi-szabadságharccal, melyben a teljes állami függetlenséget kívánta visszaszerezni a Habsburg Birodalomtól.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által elnyert pályázat eredményeként a héten megkezdődött városunkban a Pozsonyi-Nagyvárad utcák aszfaltozásának előkészítő munkái – osztotta meg a hírt Nyiri Tibor polgármester a közösségi oldalán.

Szerencs Város Önkormányzata megemlékezést tartott március 10-én a Szerencsi Cukorgyár bezárásának tizenötödik évfordulóján a Cukorgyári Emlékparkban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság március 10-én a közelgő nemzeti ünnepünkhöz kötődő Szabad Sajtó Napja alkalmából sajtóreggelire hívta meg médiapartnereit.

Szerencs Város Önkormányzata a nemzetközi nőnap alkalmából március 8-án köszöntötte a város lányait, hölgyeit és szépkorú asszonyait a Rákóczi-vár színháztermében.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.