Kiss Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármesteri választást Szerencsen. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán Szerencsen a szavazásra jogosultak 64,70 százaléka, egészen pontosan 4 679-en járultak az urnákhoz. Az NVI már közzétette városunk esetében a polgármesterekre vonatkozó 100 százalékos feldolgozottsági adatokat.

Frissítve 2024.06.09, 20.27 órakor! 19 órakor véget ért a szavazás. Az önkormányzati választások eredményeinek közlésére kb. 20.00-20.30-tól lehet számítani, az európai parlamenti választások eredményeire este 11-ig kell várni. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) már frissítette a legfrissebb 18.30 órás részvételi adatokat. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán ez idáig a szavazásra jogosultak 56,09 százaléka, 4 416 794 szavazó járult az urnákhoz. Szerencsen az országos átlagtól többen 62,28 százalék, egészen pontosan 4 509-en mentek el szavazni.

Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét. Ehhez az eseményhez kapcsolódva tartott a szerencsi önkormányzat és a művelődési központ megemlékezést a hivatal előtti országzászlónál.

Első alkalommal érkezett május 25-én Szerencsre a Richter Egészségváros, ahol a Rákóczi úton és a várkertben gyűjthették az adománypontokat a résztvevők a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) részére. A lakossági összefogásának köszönhetően a nap végére összesen 15.803.500 Ft adomány gyűlt össze, amelyből egy csontsűrűség mérő készülék beszerzését fogja megvalósítani a rendelőintézet.

Forgalomból kivont könyvek vásárát tartják a szerencsi bibliotékában. A kötetek között kalandregények, szakkönyvek, ifjúsági regények és krimik is szerepelnek.

Az idén 18. alkalommal rajtolt el május 3-5. között Magyarország egyik legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthetnek a résztvevők.

  • Galéria:

A Rákóczi úton és várkertben május 25-én az egészségé lesz a főszerep, ugyanis a Szerencsre érkezik a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat május 9-én sajtótájékoztató keretében részletesen ismertette a programokat.

  • Galéria:

A Magyar Posta Zrt. tavaly értesítette Szerencs Város Önkormányzatát arról, hogy az ondi postát bekapcsolják az Integrált Postai Hálózatba (IPH), ami lényegében a munkafolyamatok digitalizálását jelenti.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.