Az önkormányzati tanácsteremben vehették át megbízólevelüket a június 9-én megtartott választáson mandátumot szerzett szerencsi képviselők és a polgármester.

Június 16-a az 56-os vértanúk emléknapja, ekkor az 1956-os miniszterelnök Nagy Imréről és mártírtársairól, a forradalmat követő megtorlás áldozatairól emlékezik meg az ország. Szerencsen június 14-én pénteken tartották a megemlékezést.

Kiss Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármesteri választást Szerencsen. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán Szerencsen a szavazásra jogosultak 64,70 százaléka, egészen pontosan 4 679-en járultak az urnákhoz. Az NVI már közzétette városunk esetében a polgármesterekre vonatkozó 100 százalékos feldolgozottsági adatokat.

Frissítve 2024.06.09, 20.27 órakor! 19 órakor véget ért a szavazás. Az önkormányzati választások eredményeinek közlésére kb. 20.00-20.30-tól lehet számítani, az európai parlamenti választások eredményeire este 11-ig kell várni. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) már frissítette a legfrissebb 18.30 órás részvételi adatokat. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán ez idáig a szavazásra jogosultak 56,09 százaléka, 4 416 794 szavazó járult az urnákhoz. Szerencsen az országos átlagtól többen 62,28 százalék, egészen pontosan 4 509-en mentek el szavazni.

Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét. Ehhez az eseményhez kapcsolódva tartott a szerencsi önkormányzat és a művelődési központ megemlékezést a hivatal előtti országzászlónál.

Első alkalommal érkezett május 25-én Szerencsre a Richter Egészségváros, ahol a Rákóczi úton és a várkertben gyűjthették az adománypontokat a résztvevők a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) részére. A lakossági összefogásának köszönhetően a nap végére összesen 15.803.500 Ft adomány gyűlt össze, amelyből egy csontsűrűség mérő készülék beszerzését fogja megvalósítani a rendelőintézet.

Forgalomból kivont könyvek vásárát tartják a szerencsi bibliotékában. A kötetek között kalandregények, szakkönyvek, ifjúsági regények és krimik is szerepelnek.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.