A hagyományoktól eltérően Kazincbarcika helyett Szerencsen rendezték meg december 2-án a XVI. Szűcs Lajos és a XI. Szabó Ferenc Masters súlyemelői emlékversenyeket. Korábban Kazincbarcikán tartották, ám az ottani felújítások ezt most nem tették lehetővé. Mivel a két település súlyemelő szakosztályai remek kapcsolatot ápolnak egymással, az ötlet így önmagát adta, hogy városunkban tartsák meg az emlékversenyeket.

Az országos súlyemelés junior korosztályába tartozók legjobbjai a számukra legfőbb eseményen vizsgáztak szeptember 2-án Tatabányán, ahol a bajnoki címeket lehetett megszerezni. Városunkat, sőt az egész vármegyét a Szerencs VSE színeiben Fábián Léna és Morvai Balázs Örs képviselte.

Magyarországról három erős fiú és egy leány vett részt az idei súlyemelői U15-ös és U17-es Európa-bajnokságon, amelynek Chișinău (Kisinyov) Moldova fővárosa adott otthont. A magyar csapatban ott van Szerencs büszkesége Fábián Léna is, aki a 81 kg-os súlycsoportban indult és az igen előkelő 4. helyezést érte el. A sportolók július 9-e és 10-én álltak rajthoz.

Szerencs Kupa néven területi minősítő súlyemelő versenyt rendeztek március 5-én, a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen. Az eseményre szép számmal érkeztek sportolók a környékről. A Szerencs VSE súlyemelői 10 arany és 3 ezüstéremmel gazdagodtak.

A Szerencs VSE súlyemelő szakosztályának a versenyzői február 13-án Budapestre utaztak, hogy részt vegyenek a Baczakó Péter Emlékversenyen.

Városunkban rendezték meg a Szerencs Kupa Súlyemelő Versenyt és Diákolimpia Selejtezőt március 11-én vasárnap a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.