Súlyemelés

Szerencs Város Sportegyesületének súlyemelői a nyáriszünetben is edzettek és versenyekre jártak. Ennek meg is lett az eredménye.

2017. június 30-a és július 2-a között Csehország volt a házigazdája az Olimpiai Reménységek versenyének, ahol a csapat tagja volt, az utánpótlás válogatott szerencsi versenyző Vasas Péter is. A csapat a 2. helyet szerezte meg.

Július 8-án Tégláson a Narancs Kupán vettek részt, ahonnan 9 arany 3 ezüst és 4 legjobbnak járó korosztályos kupát hoztak el, valamint a meghirdetett csapatbajnokságon a szerencsi csapat a 3. helyet szerezte meg. Július 15-én Ózdon a Kiemelt Nemzetközi Súlyemlő Versenyen 3 versenyző Vasas Péter, Bárány Gergő és Gáspár Pál Dávid képviselték városunkat. Vasas és Bárány aranyérmet, Gáspár pedig ezüstérmet szerzett a rangos viadalon.

Az U15-U17- es Országos Bajnokságon augusztus 7-én, Lakatos Amanda országos bajnok lett, Lakatos Dzsenifer pedig 4. helyezést ért el. A szeptember 2-3- a között Kecskeméten megrendezett Junior Országos Bajnokságon Vasas Péter és Bárány Gergő Országos Bajnokok lettek. A csapat több versenyre készül még az idei évben, ezek közül a legkiemelkedőbb a novemberi Felnőtt Magyar Bajnokság és az év zárásaként Hajdú Kupa Kiemelt Nemzetközi verseny lesz.

Szerencsi súlyemelők 2017-ben - Fotó: magánarchívum

A Szerencs VSE súlyemelő szakosztálya szeretettel várminden 8 és15 év közötti sportolni vágyó lányt és fiút. Edzéseinket a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen tartjuk hétfőn, kedden, csütörtökön 17-20 óráig, pénteken 17-19 óráig. Edzők: Fekete Diána és Morvai Zoltán.

Narancs Kupa résztvevők és helyezések: Lány korcsoport: 36 kg scs: Horváth Dzsenifer. 40 kg scs: Korbulecz Nóra Blanka a legjobb lány korcsoportos versenyzőnek járó különdíjat is megkapta. Serdülő női kcs: 48 kg-os scs: Lakatos Amanda a legjobb serdülő női versenyzőnek járó különdíj. 69 kg-os scs: 1. Lakatos Dzsenifer. Felnőtt női kcs: 53 kg-os scs: Szűcs Anita a legjobb felnőtt női versenyzőnek járó különdíj. Kölyök fiú kcs: 40 kg-os scs: 1. Kótai Roland. 45 kg-os scs: 1. Morvai Zalán. 50 kg-os súlycsoport 1. Dobi Csaba Kristóf a legjobb kölyök fiú versenyzőnek járó különdíj. Fiú kcs: 40 kg-os scs: 1. Horváth Szebasztián, 2. Morvai Balázs. Serdülő férfi kcs: 77 kg-os scs: 2.Horváth Erik. Felnőtt férfi kcs: 77 kg-os scs: 1. Gáspár Pál a legjobb felnőtt férfi versenyzőnek járó különdíj.

Fekete Diána edző

Borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.