Aktuális

A Világörökségi Kapuzat melletti rendezvénytéren március 25-én Kretovics István a Szerencsi Kisgép- és Fénycentrum tulajdonosa által készített húsvéti alkotások kerültek kiállításra.

A koronavírus-járvány miatt azonban a rendezvénytérre tilos belépni, így ezért a díszkivilágítást csak a kerítésen kívülről lehet megcsodálni. Szerencs Város Önkormányzata azért döntött a lezárás mellett, mert a korábbi hasonló kiállításokból kiindulva, egyszerre több tucat ember, de akár több százan is tömörülhetnek, ami a jelenlegi veszélyhelyzetben nem megengedett.

Nyiri Tibor polgármester felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a látogatók megszegik ezt a szabályt – bemennek a lezárt területre vagy hozzáérnek a fényinstallációkhoz –, akkor azonnal lekapcsolják a fényeket, az alkotásokat pedig elviszik. – Azért csináltuk, hogy mindenki örüljön, legyen egy kis világosság az alagút végén. Csak kellő távolságból és a járványügyi szabályok betartásával lehet megtekinteni, a kerítéstől azonban közelebb nem tudjuk engedni a látogatókat – mondta a polgármester.

A húsvéti ünnepfények minden nap 18-21 között kerülnek felkapcsolásra.

Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.