Aktuális

A magyar hősök napja alkalmából tartottak megemlékezéseket május 28-án Szerencsen és Ondon. Az eseményen beszédet mondott Nyiri Tibor polgármester, aki elmondta, az elesett hősöket sosem szabad elfelejteni, példát kell vennünk a hazaszeretetükről és bátorságukról.

Mondandójában kiemelte és köszönetet mondott azoknak a mentők, tűzoltók, rendőrök, katonák, ápolók, orvosok és minden a védekezésben résztvevő civilnek, akik a koronavírus-járvány alatt fáradhatatlanul dolgoztak. Az eseményen ökumenikus beszédet mondott Móré-Taracközi Anna református segédlelkész, Csejoszki Szabolcs görögkatolikus parókus, Szarvas Péter katolikus plébános.

Az egyházi beszédeket követően koszorút helyezett el Szerencs Város Önkormányzata nevében Nyiri Tibor polgármester. A megemlékezés Ondon folytatódott, ahol a városatya beszédét követően Galgóczi Ferenczné szavalatát hallgathatták meg a megjelentek, majd elhelyezték a megemlékezés virágait. Ezt követően a szerencsi református templomban is megemlékeztek Rákóczi Zsigmond fejedelemről és tetteiről. Az esemény koszorúzással ért véget.

Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.