Aktuális

Az elmúlt két hét sikeres oltási akciója után a Kormány meghosszabbította a koronavírus elleni védőoltások felvételét. Miután a szerencsi Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézetben (ESZEI) a járvány előző hullámában is oltópont működött, ezért Szerencs Város Önkormányzata kéréssel fordult a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatalhoz, hogy most is biztosítsák ezt a lehetőséget városunkban.

A megyei hivatal december 3-án határozatban értesítette az egészségügyi szolgáltatót, hogy december 6-10-e között, hétfőtől-péntekig 8-14 óra között oltópont működhet, ahol az első és második, valamint a megerősítő harmadik oltásra mind az ötféle vakcina: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm rendelkezésre áll.

Az ESZEI-ben december 6-tól tehát újra kérhető regisztráció nélkül az oltás, amit a pácienseknek érkezési sorrendben adnak be. A várakozási időt csökkenti, ha a regisztrációs lapot kinyomtatva, kitöltve és aláírva magukkal viszik az oltakozók, ami a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.