Aktuális

Az önkormányzatokat is sújtó nehezebb gazdasági helyzet ellenére Szerencs Város Képviselő-testülete az idén sem mondott le a szépkorúak támogatásáról. A korábbi évek hagyományait követve Szerencs Város Önkormányzata az idősek világnapja alkalmából az idei esztendőben is 5.000 forint értékű vásárlási utalványt biztosított a 60. életévüket betöltött állandó lakcímmel rendelkező helyi lakosoknak.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere november 17-én adta át a városban működő otthonok képviselőinek az utalványt. A Gyémántkapu Idősek Otthona képviseletében dr. Farkas Györgyi, a Tiszáninneni Református Egyházkerület (TIREK) fenntartásában működő Szerencsi Idősek Otthonától Müller Gábor vette át az 5.000 forint értékű ajándékutalványokat, amelyek a kijelölt üzletekben helyben kötöttség nélkül beválthatók.

Az utóbbi két intézményben azok az ellátottak voltak jogosultak erre a támogatásra, akik legalább egy éve az említett szociális intézményekben élnek. A Gyémántkapu Idősek Otthonában 89 fő kapott ajándékutalványt összesen 445.000 forint értékben, míg a TIREK Szerencsi Idősek Otthona 144 lakója, összesen 720.000 forint támogatásban részesült.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.