Aktuális

Életre keltették a remény lángját Szerencs adventi koszorúján. A második gyertyát Szarvas Péter római katolikus plébános és a műsort adó gyermekek lobbantották fel december 4-én, a Rákóczi-vár udvaros palotaszárnyán.

A gyertyagyújtást a Mikulás látogatása előzte meg, aki a gyermekeknek ajándékokkal kedveskedett.

Advent második vasárnapján Szarvas Péter római katolikus plébános közvetítette az ünnep üzenetét. Az atya az adventi várakozásról és a készületről beszélt:

„Az emberiség történelmében egy nagy csoda történt közel kétezer évvel ezelőtt. Egy olyan csoda, ami a világ történelmében egyszeri, és megismételhetetlen. Az Isten, emberré lett. Évről évre, karácsony ünnepén ezt a csodát ünnepeljük. Az istenszerető ember készül erre az eseményre.

(A diákok műsora. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek)

Az advent a készület, a várakozás, az eljövő Istennek az ünnepe. Ezekben a hetekben mi hívő keresztény emberek, kicsik és nagyok, gyerekek, fiatalok, családok, édesapák, édesanyák, nagyszülők készülünk erre a csodálatos ünnepre, hogy újra megszülessen bennünk az Isten fia. Mindez megvalósulhat, mert az Isten is újjá akar bennünk születni. Az emberiségnek ez adja meg azt a csodálatos dolgot, amit úgy nevezünk, hogy remény” – mondta a tisztelendő.

A beszédet követően a gyermekek az atya jelenlétében gyújtották meg a reményt jelképező gyertyát.

A várva várt esemény után a Bolyai János Katolikus Általános Iskola, Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum növendékei, valamint Kuna Vali és zenekara adtak ünnepi műsort.

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.