Aktuális

Kiskunfélegyházán rendezték meg október 9-15. között az Erőemelő Világbajnokságot. Nácsa Bálint, a Szerencsi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka a saját kategóriájának a bajnoka lett.

Nácsa Bálint érdeklődésünkre elmondta, hogy Bodnár István, a többszörös magyar- és világbajnok unszolására kezdett el komolyabban foglalkozni az erőemeléssel, még 2016-ban. „Ekkor tartották Szerencsen a Magyar Profi Erőemelő Liga bajnokságot, amelyen én és a barátom is részt vettünk. Nagy meglepetésre saját kategóriámban első lettem, és ekkor mondhatni vérszemet kaptam” – mondta Nácsa Bálint. Hozzátette, az erőemelésben több számban is lehet indulni, őt leginkább a felhúzás része fogta meg. „2018-ban volt egy sérülésem, ami miatt sajnos abba hagytam az edzéseket. Három évvel később kezdtem újra.

A sátoraljaújhelyi Sport Madness tulajdonosa, Takács Ákos készített fel újra a versenyekre” – folytatta Nácsa Bálint. Már idén májusban remek eredményt ért el egy magyar bajnokságon, ahol jogot szerzett arra, hogy az október 9-15-e között Kiskunfélegyházán megrendezett nemzetközi Erőemelő Világbajnokságon induljon. „Közel harminc országból több, mint ezer versenyző érkezett az eseményre. Az ötödik napon került sor az én versenyszámomra. Volt egy külföldi sportoló, akivel rivalizáltunk, végül nekem sikerült 220 kilogramm megemelésével elhozni az első helyet.

Nácsa Bálint büszkén mutatja elért eredményét. Fotó: Nagy István

Utólag úgy érzem, hogy a 235 kilogrammos súly is ment volna, de elégedett vagyok” – mondta Nácsa Bálint. Hangsúlyozta, hogy a jövőbeli célja az, hogy minimum 240 kilogrammot szabályosan felemeljen. „Köszönetet szeretnék mondani páromnak, Rolyák Bettinának a türelméért és szurkolásáért, továbbá Takács Ákosnak a felkészítésért. Biztosan lesz folytatás” – zárta gondolatait Nácsa Bálint.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.