Közélet

Négyszáztizenhat évvel ezelőtt, 1605. április 20-án választották Magyarország fejedelmévé Bocskai Istvánt, a szerencsi református templomban lebonyolított országgyűlésen.

Ezért Szerencs Város Önkormányzata az 1998-ban hozott határozatával április 20-át „Szerencs Város Napjává” nyilvánította. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor adják át ünnepi Képviselő-testülettel egybekötve a városi kitüntetéseket azoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez, közösségének építéséhez.

A koronavírus-járvány miatt azonban erre az idén nem kerülhetett sor, a kitüntetettek névsoráról és a díjak átadásáról később dönt az önkormányzat. A reggeli órákban Nyiri Tibor polgármester, Szabó István alpolgármester, Krajnyák Rita jegyző valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár dolgozói helyezték el a megemlékezés koszorúját és virágokat Bocskai István szobránál.

Délután Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete helyezett el koszorút a Szerencsi Református templomban található emléktáblánál, ami Bocskai István tiszteletére készült. Ezt követően Balázs Pál református lelkipásztor és a képviselők közösen imádkoztak.

Nyiri Tibor polgármester a koronavírus-járvány miatt videóüzenetben mondta el ünnepi beszédét. 

Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.