Közélet

A szerencsi Sziget Alapítvány a tragikusan fiatalon elhunyt Kiss Attila gimnáziumi igazgatóhelyettes emlékére, valamint a sportjellegű természetjárás népszerűsítése érdekében – immáron 19. alkalommal szervezett május 7-én emléktúrát a Szerencsi-dombvidéken.

A túrázók reggel a Rákóczi-vár előtt gyülekeztek, ahol Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, és tartott rövid tájékoztatást a legfontosabb tudnivalókról. A jól megszokott korábbi útvonalat most egy új váltotta fel. A 21 kilométeres táv Gibárt – Gata vár – Hernádbűd – Pere – perei hármas halom – Felsődobsza – Baksa-halom – megyaszói pincék – megyaszói református temető volt, ahol Kiss Attila sírjánál rótták le tiszteletüket a túrázók.

– Kiss Attila sírjánál Mészáros Istvánnal, a Zempléni Református Egyházmegye esperesével és Hajdú Istvánné polgármester asszonnyal közösen emlékeztünk meg a kiváló pedagógusról, az igaz emberről, a honismeretet és természetet kedvelő, fiatalon elhunyt barátról, ismerősről és mindazokról, akik a korábbi években zarándoklatunkon velünk tartottak, segítették a Sziget Alapítvány tevékenységét, azonban sajnos ma már nincsenek közöttünk – mondta a polgármester.

Az eseményt összekötötték a Madarak és fák napjával, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. – A májusi természet szépsége, a lankás táj, a sárgán virágzó repcetáblák sokasága, a gazdag növény- és állatvilág, a közös sportolás élménye emlékezetes marad mindazoknak, akik utunk során velünk tartottak – hangsúlyozta a polgármester.

A természetjárás résztvevői a céltól különjárati autóbusszal utaztak vissza Szerencsre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.