Közélet

Ünnepélyes keretek között július 27-én átadták Szerencsen a megújult Alba Gyógyszertárat, amely egyben az ALMA-gyógyszertár országos patika hálózat tagja is. A megjelent vendégeket dr. Harda Kristóf gyógyszertárvezető köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a felújítás fő céljai közé tartozott a modernizálás, automatizálás és a hatékonyság fokozása.

„Bevezetésre került a kategória menedzsment, modernizáltuk a számítógépparkunkat, új rendelési rendszert vezettünk be és felgyorsítottuk a fiókpatikai ellátási rendszerünket” – mondta a gyógyszertárvezető. Hozzátette, gyakorlatilag semmit nem hagytak érintetlenül. Minden üzlethelyiség megújult, cserélték a nyílászárókat, bútorokat, korszerűsítették a fűtésrendszert és az elektromos hálózatot.

A környezetvédelemre gondolva napelemeket telepítettek – speciális hibrid áramkörökkel kiegészítve –, amely áramszünet esetén is biztosítani tudja korlátozott ideig a szükséges energiát. Ezek mellett még arra is sikerült gondolni, hogy új ügyeleti ablakot hozzanak létre a mozgáskorlátozottaknak és a babakocsis kismamáknak. „Nem titkolt célunk, hogy még több betegünknek nyújtsunk magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást és nyerjük el bizalmukat a gyógyszeres terápiájukban” – hangsúlyozta dr. Harda Kristóf.

Dr. Bobkó Géza, Szerencs város alpolgármestere örömét fejezte ki a felújítással kapcsolatban. „A környék egyik legkorszerűbb gyógyszertárát kapjuk, ami azért öröm számunkra mert a lakosok magas szintű európai ellátásban részesülnek” – fűzte hozzá az alpolgármester.

(Balról jobbra: Dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Harda Kristóf gyógyszertárvezető.)

Dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója beszédében elmondta, hogy eleinte furcsa lehet az új boltelrendezés, de a tapasztalok azt mutatják, hogy a módosításokkal vásárlóbarátabbá váltak az ALMA-gyógyszertárak. „A polcról bárki leveheti a terméket, megnézheti, elolvashatja a gyógyszer leírását, kedvére válogathat” – fűzte hozzá dr. Lázár Szabolcs.

Az új boltelrendezéssel áttekinthetőbben helyezkednek el a vény nélkül elérhető termékek, amik segítik a betegeket a választásban. A termékkínálat széles a klasszikus gyógyszertári terápiás csoportokon és egészségmegőrzéshez kapcsolódó termékeken túl olyan kategóriákkal is találkozhatnak a vásárlók, melyet jellemzően nem gyógyszertárban szoktak beszerezni. A megújult design közkedvelt a betérők körében. Sokan megjegyzik a patikusoknak, hogy a fehér-zöld színvilág, a tágasabb és világosabb belső sokkal jobb, mint a korábbi.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.