Közélet

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Szerencsi Járásbíróság annak a helyi férfinak az ügyében, aki 2021. év során különböző valótlan ürügyekkel igyekezett pénzhez jutni – írja weboldalán a Miskolci Törvényszék.

A megállapított tényállás szerint a vádlott az első esetben építési munkára szerződött egy megyaszói ingatlan vonatkozásában. A sértett asszony több részletben, közel négymillió forint előleget adott át neki. Munkavégzésre nem került sor, a sértettnek ráadásul a lakáskassza kamattal növelt összegét is vissza kellett fizetnie a pénzintézet felé.

A vádlott másik esetben egy gépkocsit adott el egy hölgynek, amely utóbb meghibásodott. A férfi felajánlotta, hogy eladja másnak az autót és a vételárat átadja részére. Az üzlet megvalósult, a férfi azonban ígéretét nem tartotta be és a pénzzel sajátjaként rendelkezett.

Harmadik alkalommal javításra vett át egy gépkocsit, azonban azt tanácsolta a tulajdonosnak, hogy perelje be a céget, ahonnan azt vásárolta. Mindehhez ügyvédi és szakértői segítséget ajánlott fel, amelyhez pénzt is átvett. A tulajdonos azonban nem tudott az érintettekkel kapcsolatba lépni.

A vádlott negyedik alkalommal szintén egy autó eladásában működött közre, majd az átírás során derült fény arra, hogy a műszaki érvényesség időpontját kézírásával meghamisította.
A vádlott valamennyi sértett kárát megtérítette.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

(Fotó: illusztráció / Forrás: Getty Images)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.