Közélet

Az idősek világnapja alkalmából Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár október 5-én köszöntötte a város szépkorú lakóit a Rákóczi-vár színháztermében.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1990. december 14-én szavazta meg, hogy október 1. legyen az idősek nemzetközi napja. Ebből az alkalomból a megjelenteket Nyiri Tibor polgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy a városvezetés megkülönböztetett figyelemmel óvja szépkorú lakóit. „Tudjuk azt, hogy egy élet munkájával taposták az utat, rakták le az alapokat, és jutottunk el oda, hogy ebben a szép kis városban élhetünk.

Ez közös munka, erre együtt kell büszkének lennünk” – mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy olyan világban élünk, amelyben a hálátlanság is felbukkan. „Mi igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a szépkorúak is jól és otthon érezzék magukat, hiszen ez a világ, ez a gyönyörű város az övék is. Eljöttünk ma, hogy Szerencs Város Önkormányzata képviselő-testülete nevében hálánkat fejezzük ki, és megköszönjük mindazt, amit egész életük folyamán elértek” – folytatta a városvezető, majd hosszú és boldog életet kívánt a megjelenteknek.

A beszéd után a történelmi falak között Kabai Alex énekes, színész lépett fel, aki Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, Demjén Ferenc, Neoton Família és népzenei dalokkal szórakoztatta a szépkorúakat, akiknek az esemény végén az önkormányzat apró ajándékkal is kedveskedett.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.