Közélet

A szerencsi Sziget Alapítvány immáron 21. alkalommal szervezett május 11-én emléktúrát, a fiatalon elhunyt Kiss Attila gimnáziumi igazgatóhelyettes emlékére.

A szerencsi Rákóczi-vártól történő indulás előtt, Nyiri Tibor polgármester, a Sziget Alapítvány kuratóriumának az elnöke üdvözölte a közel negyven főből álló túrázó csoportot, külön köszöntve Kiss Attila özvegyét, családját. A húsz kilométeres túra útvonala Szerencstől, Monokon át Megyaszóig vezetett. A gyaloglás a megyaszói református temetőben ért véget, ahol koszorúkkal emlékeztek a résztvevők az egykori igazgatóhelyettes sírjánál.

„Ápolni kell Kiss Attila emlékét, hiszen egy olyan ember volt, aki nagyon sokat dolgozott a helyi közösségért és példaértékű pedagógus volt” – mondta Nyiri Tibor polgármester. Hozzátette, hogy az útvonalat minden éven körülbelül 6-7 óra alatt teszi meg a csapat, ezalatt sokat beszélgetnek és felidézik az egykori gimnáziumi igazgatóhelyettes emlékét is. A polgármester hangsúlyozta, hogy az emléktúrát hagyományosan mindig összekötik a madarak és fák napjával, amit minden éven május 10-én tartanak. A hagyomány célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. A túra során a városvezető több alkalommal is rövid előadást tartott Szerencsi-dombvidék növény- és állatvilágáról.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.