Kultúra - Hagyomány

Szerencs Város Önkormányzata, helyi intézmények, iskolák és civil szervezetek képviselői koszorúztak városszerte március 14-én az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.

Az ünnepségsorozat reggel a Kossuth-szobornál kezdődött (a gimnázium szomszédságában), ahol a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai emlékeztek meg. Az eseményen Braun Csaba történelem-földrajz szakos pedagógus tartott beszédet, majd a jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet.

A megemlékezés és koszorúzás Petőfi Sándor emléktáblájánál (Rákóczi út 79.) folytatódott, ahol a Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola diákjai adtak műsort.

A következő állomás gróf Széchenyi István szobránál volt (Késmárk utca – Széchenyi utca kereszteződés), ahol a Bolyai János Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsora volt látható. Az eseményen beszédet mondott Lakatos Marianna magyar-történelem szakos tanár, majd a jelenlévők koszorút helyeztek el az emlékműnél.

Az ünnepség délután Ondon folytatódott, ahol a műsort követően Nyiri Tibor polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait. A városvezető a békére, a hagyományok és kulturális értékek megőrzésére hívta fel a figyelmet. „Mi magyarok elsősorban csak magunkra számíthatunk. Ezért fontos, hogy gyermekeink megismerjék történelmünket Árpád és Ond vezérektől, Petőfi Sándoron át, egészen napjainkig. A békét őriznünk kell, az évezredet alatt kialakult értékeket, kultúrát meg kell becsülnünk és tovább kell adnunk a fiataloknak. Ezért vagyunk ma itt” – mondta a polgármester. Az eseményen közreműködött a Szerencsi Férfikórus és Galgóczi Ferencné, végül a megemlékezés koszorúzással zárult.

Borítókép: Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum diákjainak megemlékezése.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.