Megye

Szent György napjához kötődően számos hiedelem és népszokás él hazánkban, közülük talán a legismertebb, hogy ez az ősi pásztorünnep napja, ez az időpont már jó alkalom arra, hogy az állatokat először hajtsák a legelőre.

Számos mondás is kapcsolódik Szent György napjához, ilyen például: ha a rozsvetésben a varjú elbújhat, akkor telt csűrt hoz az aratás.Nos, Kesznyéten lakossága a saját szemével győződhetett meg arról, hogy a varjú el tud bújni a vetésben, a településen élők szombaton tartották a meg a XXIV. szabadtéri Családi Napot főzőversennyel, kézműves bemutatókkal, az iskolásoknak ügyességi versenyekkel.

És ha már a varjú elbújt, volt alkalom a vigasságra, a kötetlen beszélgetésekre, egy kis táncra a szabadban, sok-sok kulturális műsor kíséretében. A családi napon április 29-én a résztvevőket Koncz Ferenc országgyűlési képviselő üdvözölte, beszédében köszönetet mondott a megválasztását erősítő kesznyéteni eredményért és biztosította Kecső Imre polgármestert, hogy gyakran meglátogatja majd a települést, segítségére lesz az itt élőknek.

SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.