Megye

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia Imatermében tartották meg február 3-án, azt a programot szombaton, amely a „Rákóczi Emlékévet” hivatott megnyitni a „Zemplén A Jövőnk Egyesület” szervezésén belül.

Kovács L. János az egyesület elnöke arról adott tájékoztatást, hogy az esemény II. Rákóczi Ferenc fejedelemmé választásának 315. évfordulója alkalmából vált aktuálissá, igyekeztek eklektikus összeállítással tisztelegni az emlékév, illetve a Fejedelem nagysága előtt.

Az eseményen, amelyet megtiszteltek jelenlétükkel Koncz Ferenc és Hörcsik Richárd országgyűlési képviselők, fővédnökként vett részt Szili Katalin miniszterelnöki megbízott. A II. Rákóczi Ferenc emlékév egyébként szerves folytatása azon II. Rákóczi Ferenc emléknapnak, amellyel az Országgyűlés határozata alapján a Rákóczi-szabadságharc vezérlő fejedelme 1676. március 27-i születésnapjáról a magyar nemzet 2015-től évről évre megemlékezik. A sárospataki gálaest vacsorával, divatbemutatóval és tombolával egybekötött zenés programmal zárult.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.