×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Oktober/20181009_allatok_vilagnapja

Oktatás - Nevelés

Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik október 4-én világszerte.

Ezen a napon az állati lét minden formája ünnepelt. A világ minden táján számos templomban az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon megáldják az állatokat. Október negyedikét azért választották ennek a jeles napnak, mert ez Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja.

Ebből az alkalomból a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában kisállat bemutatót tartottak október 8-án az iskola aulájában. A diákok bemutatták kedvenc háziállataikat, többek között volt nyuszi, macska és kutya is de a baromfi udvar lakóival is megismerkedhettek a gyerekek. Ez a rendezvény jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartás fontosságára valamint az ember-állat együttélés szabályaira.

{gallery}cikkek/2018/Oktober/20181009_allatok_vilagnapja{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.