Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Szakképzési Centrum a tavalyi évhez hasonlóan Hegyalja Tusa néven rendezte meg megyei szintű versenyét, mely során női szabó, fodrász, csecsemőgondozó, valamint a villanyszerelő és az asztalos szakmát tanuló diákok mérték össze tudásukat és kreativitásukat.

Az április 29-ei eseményt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg és beszédében arról szólt, hogy a mai világban egyre nagyobb szükség van képzett szakemberekre. Nyiri Tibor polgármester is beszédet mondott, szerinte egy jó szakmával minden esély megvan ahhoz, hogy a diákok el tudjanak helyezkedni.

– Akinek van tudása, kézügyessége, akarata és jó a munkához való hozzáállása, annak a jövőben igen komoly lehetőségei lehetnek – hangzott el. Kovács Enikő, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, ez az esemény jó alkalom, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen nagy hiány van szakemberekből.

– A Hegyalja Tusán a diákok versenyrutint szerezhetnek, kapcsolatokat építhetnek és tanulhatnak a zsűritől akár szakmai fortélyokat is elleshetnek. Ha minden jól megy a jövőben akár a szakma sztárjai lehetnek – mondta.

Ezt követően kezdetét vette a verseny. Az idén 81 fő indult a megmérettetésen különböző kategóriákban, akik az Ózdi, Miskolci és Szerencsi Szakképzési Centrumok tanulói. A legjobbakat a nap végén díjazták.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.