Oktatás - Nevelés

Június 15-én tartották meg a ballagási ünnepséget a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában.

Az intézmény feldíszített aulája zsúfolásig megtelt családtagokkal, rokonokkal. A végzősök virágcsokrokkal és vállukon tarisznyával vonultak le osztálytermeikből, az alsóbb évesek sorfala előtt. A diákok verseket szavaltak, majd zenés műsorszámok következtek.

Ráczné Váradi Éva igazgató beszédében hangsúlyozta: nagyon büszke a végzős diákokra, hiszen olyan dolgot tettek nap, mint nap, melyek a hétköznapokat is ünnepivé varázsolták. A legkiválóbb tanulók elismerést és könyvjutalmat kaptak. A Rákóczi plakettet Cseresznye Zalán kapta, a Kiss Attila Alapítvány díját Koncz Ferenc országgyűlési képviselő Osvay Zsófiának adta át. Ezen kívül díjazták a művészetis tanulókat, a sportolókat, a diák-önkormányzati tagokat és a jeles tanulmányi eredményt elért ballagókat.

Az év tanára Orosz Istvánné lett a Rákóczi iskolában. A ballagás utolsó mozzanata évek óta a léggömbök felengedése volt az iskolában, azonban ebben az évben új hagyományt teremtettek: a végzős osztályok egy-egy időkapszulát töltöttek meg emlékekkel, melyet az igazgatónak adtak át. Az ünnepség a ballagók utolsó sétájával ért véget.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.