Oktatás - Nevelés

Kedden a matematika tantárggyal folytatódtak az érettségik. A középszintű írásbeli vizsgák 9 órakor kezdődtek, és a diákok 12 óráig oldhatták meg a feladatokat.

A Szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnáziumban rendben lezajlottak a matematika vizsgák. Az iskola fertőtlenítését a vizsgák előtt ma is szigorú szabályok mellett elvégezték. A vizsgák előtt minden érettségizőnek biztosítottak szájmaszkot.

A középszintű matematika írásbeli első, 45 perces részében a diákok egy 12 feladatot tartalmazó lapot kaptak, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. 

Az első feladatlapban előkerültek a gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás. De kaptak feladatot a diákok a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is. Az első részben összesen 30 pontot lehetett szerezni.

A második feladatlapban az érettségizők – ahogy azt a korábbi években megszokhatták – több szöveges feladatot is kaptak. A több témakört érintő feladatokból van olyan, ami az olimpiai játékokkal foglalkozik, de előkerült egy sétálóutcák lekövezésével kapcsolatos is. A második feladatlapra 135 percet kaptak a tanulók. Ez a teszt két részre oszlott.

Az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből álltak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból állt, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kellett megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Középszinten 100 pontot, emelt szinten pedig 115 pontot lehetett gyűjteni. A holnapi napon május 6-án a történelemmel folytatódik az érettségi.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.